Yritysvastuu ja kestävyysraportointi

Mitä yrityksen ja tilitoimiston on hyvä tietää kestävyysraportoinnista ja yritysvastuusta?

Kestävyysraportointi liiketoimintana

Useimmille pienille ja keskisuurille taloushallintoalan yrityksille ESG-raportointi ei ole tullut vielä tutuksi. Tilanne muuttunee nopeasti, kun asiakasyritykset siirtyvät raportoinnin piiriin ja kestävyysraportoinnin direktiivin osalta tehdään muutoksia kirjanpitolakiin. Taloushallintoalan asiantuntijoilla voi olla tulevaisuudessa merkittävä rooli kestävyysraportointiin liittyvässä konsultoinnissa – he hallitsevat datan analysoinnin ja monelle pienemmälle yritykselle kirjanpitäjä on ainoa ulkopuolinen neuvonantaja. Isommissa tilitoimistoissa ESG-raportointi voi tarjota myös erikoistumismahdollisuuksia.

Monet taloushallintoalan toimijat tarjoavat jo kestävyysraportoinnin palveluita – esimerkiksi ESG-raportointien laatimista sekä konsultointia ja neuvonantoa vastuullisuuskysymyksistä.

Päivitämme tälle sivulle lisätietoa kestävyysraportoinnin mahdollisuuksista liiketoimintana. Sivu päivittyy.

Lue lisää aiheesta: Vastuullisuus

Kirjanpito-ohjelmistojen kysely tulee taas – vastaa ja voita koulutusta!
Toteutamme kyselyn tilitoimistoissa käytettävien kirjanpito-ohjelmistojen käyttäjäkokemuksista. Julkaisemme artikkelin tuloksista vuoden 2024 alussa. Kyselyn tulokset ovat suureksi hyödyksi niin ohjelmistojen käyttäjille kuin tuottajlle. Osallistumalla olet mukana kehittämässä taloushallinnon ohjelmistoja ja voit voittaa osallistumisen Tili- ja veropäiville 2024.
OmaVero muutoksia
OmaVeroon päivityksiä muun muassa asiakasvalintalistan näkymään ja tapahtumahakuun
OmaVeron ominaisuuksiin on marraskuussa tullut useita päivityksiä ja muutoksia. Taloushallintoliiton asiantuntijat ja Verohallinto ovat aktiivisessa vuoropuhelussa taloushallintoalan tarpeista viranomaispalveluissa. Jäsenyrityksemme tuovat pöytään käytännön kehitysehdotuksia tilitoimistojen arjesta. Uusista ominaisuuksista olemme olleet myötävaikuttamassa muun muassa asiakasvalintalistan näkymään sekä tapahtumahaun parannuksiin.