KLT-opas

Tästä oppaasta saat tärkeimmät tiedot KLT-tutkinnosta ja KLT-pätevyyden ylläpidosta.

Hae ja ilmoittaudu KLT-tutkintoon

KLT prosessi kuva 2024

Hakeutuminen KLT-tutkintoon on kaksivaiheinen. Hyväksytty hakemus on voimassa 3 vuotta. Kun hakemuksesi on hyväksytty, sinun pitää ilmoittautua erikseen KLT-tenttiin verkkokaupassamme.

Jos aiot osallistua KLT-tenttiin vuonna 2024, lähetäthän hakemuksen 30.huhtikuuta 2024 mennessä. Lähettämällä hakemuksen viimeistään 30.4. varmistat, että se ehditään käsitellä ennen tentin ilmoittautumisajan päättymistä. Jos hakuvaatimukset täyttyvät selvästi kohdallasi, voit lähettää hakemuksen myös myöhemmin.

Seuraathan sähköpostiasi hakemuksen lähettämisen jälkeen mahdollisten lisätietopyyntöjen varalta. Myös tieto hyväksytystä hakemuksesta tulee sähköpostiisi.

Vuoden 2024 KLT-tenttiin voi ilmoittautua verkkokaupassamme 30. elokuuta 2024 asti.

Miten lähetän hakemuksen KLT-tutkintoon?

 1. Tutkintohakemus lähetetään Taloushallintoliiton sivujen kautta Oma TAL -palvelussa. Kirjaudu oma TALiin täältä. Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, paina nappia Rekisteröidy ja luo itsellesi tunnus. Jos et muista salasanaasi, paina Salasana hukassa -painiketta.
  Jos kirjautuminen ei onnistu, ole yhteydessä osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.
 2. Napsauta vasemmasta sivupalkista Hae tutkintoon.
 3. Napsauta hakemussivulla Hae tutkintoon -painiketta.
 4. Tarkista ja tallenna yhteystietosi (työnantajatieto ei ole pakollinen) ja täytä hakemustiedot.

  Jos koulutusvaatimus ei täyty kohdallasi, täytä ja lähetä hakemus ohjeiden mukaisesti. Hakemuksesi käsitellään ja olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja. Voit myös halutessasi laittaa lisäperusteluja hakemuksellesi osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.

  Jos työkokemusvaatimus ei täyty kohdallasi, haet mukaan erityisen syyn perusteella. Täytä hakemukseen yksityiskohtaiset perustelut siitä, miksi sinun pitäisi päästä suorittamaan KLT-​tutkintoa. Hakemuksesi käsitellään ja olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.
 5. Lähetä hakemus napsauttamalla Lähetä hakemus -painiketta.
  Saat vahvistusviestin sähköpostiisi pian hakemuksen lähetyksen jälkeen (viestin saapumisessa voi kestää 5 minuuttia).

Miten ilmoittaudun KLT-tenttiin verkkokaupassa?

Tenttiin voi ilmoittautua vasta, kun hakemus KLT-tutkintoon on hyväksytty. Voit ilmoittautua tenttiin verkkokaupassamme. Linkki verkkokauppaan löytyy hakemuksen sähköpostivahvistuksesta ja alta:


Ilmoittautumisen yhteydessä pääset valitsemaan muun muassa,

 • osallistutko tenttiin etänä vai CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla
 • haluatko tenttikysymykset suomeksi (oletus) vai ruotsiksi käännettynä.


Lisää “KLT-tentti 2024” ostoskoriisi ja siirry kassalle. Täytä laskutus- ja osallistujatiedot ja napsauta Lähetä tilaus.

Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Voit tarkastella lähettämiäsi osallistujatietoja Omien tietojen kohdasta Tilaukset.

Kuva Tilaukset