TNT-opas

Tästä oppaasta saat tärkeimmät tiedot TNT-tutkinnosta, sen suorittamisesta ja ylläpitämisestä.

TNT-opas

Mikä TNT?

TNT-pätevyyden suorittamalla voit osoittaa osaamisesi talouden suunnittelun ja yritysneuvonnan tehtävissä. TNT-asiantuntijat ovat yritystoiminnan suunnittelun ja kehittämisen ammattilaisia, ja pätevyyden suorittaminen kertoo laajasta ja monipuolisesta osaamisesta sekä kokemuksesta alan tehtävissä.

Miten suoritan TNT-tutkinnon?

TNT-tutkintoa suorittamaan voidaan hyväksyä henkilö, jolla on riittävä pohjakoulutus ja usean vuoden käytännön työkokemus esimerkiksi taloushallinnon suunnittelutehtävistä, konsultoinnista tai neuvontapalveluista. 

TNT:n tutkintomaksu vuonna 2022 on 245 euroa (ei sisällä alvia). Maksu laskutetaan kaikilta tutkintoon hyväksytyiltä kesän 2022 aikana.

TNT-tutkinnon suorittaminen jakautuu 3 vaiheeseen: työnäytteiden raportointiin, kirjatenttiin ja TNT:n lopputyöhön. 

  1. Työnäytteiden raportoinnissa suorittaja osoittaa, että hänellä on riittävä työkokemus TNT-tutkinnon aihepiiristä. 
  2. Kirjatentti sisältää kysymyksiä talousohjauksen, yritysrahoituksen, yrityksen arvonmuodostuksen, taloushallinnon prosessien ja tekniikan ja yritysvastuun osa-alueilta. Kirjatentti mittaa suorittajan ymmärrystä tenttiaineistosta ja kykyä soveltaa oppimaansa.
  3. Lopputyönä suorittaja laatii kirjallisen raportin valitsemastaan, TNT-tutkinnon aihepiiriin liittyvästä aiheesta. Lopputyön kirjoittaminen vaatii suorittajalta lähdeaineiston käyttöä, itsenäistä ajattelua ja soveltamista.

TNT-tutkinnon suorittanut saa käyttää nimensä yhteydessä nimitystä TNT-asiantuntija tai lyhennettä TNT. TNT-pätevyyden suoritusvaatimukset vahvistetaan vuosittain.

TNT-tutkinnon 2022 aikataulu

Tili-instituuttisäätiö pidättää oikeuden muutoksiin tutkinnon aikataulussa ja järjestelyissä.

1.–30. huhtikuuta 2022  Tutkintoon ilmoittautuminen
Toukokuu 2022      Tieto tutkintoon hyväksymisestä
7. kesäkuuta 2022 klo 24 mennessä    1. vaihe: Työnäytteiden raportoinnin palautus 
Kesäkuu 2022 Tieto työnäytteiden raportoinnin hyväksymisestä tai hylkäämisestä
29. elokuuta 20222. vaihe: Kirjatentti
9. syyskuuta 2022 klo 16 mennessä3. vaihe: Lopputyön palautus
Loka–marraskuu 2022Tieto tutkinnon läpäisemisestä
24. marraskuuta 2022         Valmistuneiden juhla

Mitä TNT-tutkinnon suorittamisen jälkeen?

TNT-pätevyys edellyttää haltijaltaan tutkinnon suorittamisen lisäksi jatkuvaa ammattitaidon ylläpitämistä. TNT:t raportoivat työtehtävistään ja kouluttautumisestaan Tili-instituuttisäätiölle.

Tilaa Taloushallintoliiton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat taloushallintoalaa koskevan uusimman tiedon ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi. Lisäksi saat tiedon esimerkiksi uusimmista koulutuksistamme ja tapahtumistamme. Lähetämme uutiskirjeen sinulle noin kerran viikossa.