PHT-opas

Tästä oppaasta saat tärkeimmät tiedot PHT-tentistä ja PHT-pätevyyden ylläpidosta.

PHT-opas

Kuva PHT logo

Mikä PHT?

PHT on Tili-instituuttisäätiön järjestämä palkkahallinnon asiantuntijatutkinto. PHT-tutkinto on myös merkki palkka- ja henkilöstöhallinnon alan laaja-alaisesta osaamisesta.

PHT kertoo korkeasta palkkahallinnon osaamisen tasosta. PHT-tutkinto antaa myös eväitä edetä työelämässä: PHT-asiantuntijoille tarjotaan mielenkiintoisia ja haasteellisia työtehtäviä. Heillä on myös keskimäärin parempi palkka kuin muilla talous- ja palkkahallinnon ammattilaisilla.

Suomessa on tällä hetkellä noin 700 PHT-tutkinnon suorittanutta henkilöä, jotka voivat käyttää nimensä yhteydessä nimitystä PHT-asiantuntija tai lyhennettä PHT. 

Miten suoritan PHT-tutkinnon?

PHT-tutkinto suoritetaan läpäisemällä KLT-tentti, joka koostuu työoikeuden ja palkanlaskennan sekä ennakkoperinnän ja sosiaalivakuuttamisen osioista. PHT-tentti järjestetään vuosittain syyskuussa. Lisää tietoa tentistä löydät täältä.

Sinut voidaan hyväksyä suorittamaan PHT-tutkintoa, jos sinulla on riittävä taloushallinnon koulutus ja usean vuoden käytännön kokemus palkka- ja henkilöstöhallinnosta. PHT-tutkinnon kokemus- ja koulutusvaatimukset löytyvät täältä.

Mitä PHT-tentin jälkeen?

Kun olet läpäissyt PHT-tentin, voit jatkaa PHT-pätevyyttäsi säännöllisesti kouluttautumalla ja toimimalla palkka- tai henkilöstöhallinnon tehtävissä. Jotta PHT-pätevyytesi pysyy voimassa, sinun pitää raportoida kouluttautumisestasi ja työtehtävistäsi kolmen vuoden välein Tili-instituuttisäätiölle. Lue lisää PHT-ylläpidosta täältä.

PHT-pätevyyden ylläpidosta laskutetaan vuosittain 75 euroa (ei sisällä alvia). Ylläpitomaksu laskutetaan keväisin.

Mitä sähköinen PHT-tentti tarkoittaa?

Katso lyhyt infotallenne, jossa kerromme, mitä kaikkea sähköinen tentti tarkoittaa ja miten siihen on paras valmistautua (kesto n. 35 min).

Uusimmat artikkelit: PHT

03.03.2023 Palkkablogi
Minkälaisella taustalla taloushallinnon alalle töihin?
Alkuvuoden aikana Palkkablogissa tutustutaan erilaisiin rooleihin ja työnkuviin palkka- ja henkilöstöhallinnossa. Haluamme nostaa esiin monipuolisia tarinoita sekä harjoittelijan näkökulmasta että kokeneiden konkareiden suusta. Mitkä ovat ne asiat, jotka saavat päivä toisensa jälkeen innostumaan ja toisaalta mitkä asiat saivat alun perin kiinnostumaan työstä taloushallinnon parissa?
16.01.2019 Uratarina
Testi ja etappi eteenpäin
Fredrik Lönnqvist oli viimeisimmän KLT-tentin paras ja Anton Nurmiainen PHT-tentin priimus. Tutkinnot merkitsivät molemmille oman osaamisen testaamista ja yhtä etappia jatkuvan oppimisen virrassa.
18.10.2017
PHT-koulutus on vaivansa väärti
Kun edellinen Taloushallintoliiton järjestämä PHT-koulutusohjelma alkoi, päätettiin Kunnan Taitoassa ottaa PHT-koulutusohjelma henkilöstön kouluttautumissuunnitelmaan.