PHT-opas

Tästä oppaasta saat tärkeimmät tiedot PHT-tutkinnosta ja PHT-pätevyyden ylläpidosta.

Tutkinnon hakuvaatimukset

Voit päästä suorittamaan PHT-tutkintoa, jos täytät tutkinnon koulutus- ja kokemusvaatimukset.

Koulutusvaatimukset

Sinulla pitää olla jokin seuraavista tutkinnoista suoritettuna:

Suoritettu tutkintoPääaine tai suuntautumisvaihtoehto
YliopistotutkintoMikä tahansa
AmmattikorkeakoulututkintoMikä tahansa
Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai
erikoisammattitutkinto
Taloushallinto
Ulkomailla suoritettu tutkintoKaupallinen ala

Työkokemusvaatimukset

Sinulla pitää olla monipuolista ja laajaa työkokemusta palkka-ja/tai henkilöstöhallinnon työtehtävistä vähintään 3 vuotta. Työkokemukseen lasketaan mukaan vain viimeiseen hakupäivään mennessä kertynyt työkokemus.

Entä jos en täytä koulutus- ja työkokemusvaatimuksia? 

Tili-instituuttisäätiö voi erityisestä syystä hyväksyä PHT-tutkintoa suorittamaan myös henkilön, joka ei täytä yllä mainittuja hyväksymisvaatimuksia. Tämä on määritelty PHT-asiantuntijoiden sääntöjen 5 §:ssä täällä.

Erityisiin syihin vetoaminen vaatii yleensä pitkän työkokemuksen ja ajantasaisia taloushallinnon opintoja. Pitkä työkokemus voi kertyä esimerkiksi palkkahallinnon alan yrittäjänä tai palkkahallinnon tehtävissä tilitoimistossa tai muissa yrityksissä.

Jos koulutusvaatimus ei täyty kohdallasi, täytä ja lähetä hakemus ohjeiden mukaisesti. Hakemuksesi käsitellään ja olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja. Voit myös halutessasi laittaa lisäperusteluja hakemuksellesi osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.

Jos työkokemusvaatimus ei täyty kohdallasi, täytä hakemukseen yksityiskohtaiset perustelut siitä, miksi sinun pitäisi päästä suorittamaan PHT-tutkintoa. Hakemuksesi käsitellään ja olemme yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.