KLT-opas

Tästä oppaasta saat tärkeimmät tiedot KLT-tutkinnosta ja KLT-pätevyyden ylläpidosta.

Tutkinnon hakuvaatimukset

Millainen pohjakoulutus minulla pitää olla?

Sinulla pitää olla suoritettuna jokin seuraavista tutkinnoista:

Suoritettu tutkintoPääaine tai suuntautumisvaihtoehto
YliopistotutkintoMikä tahansa
AmmattikorkeakoulututkintoMikä tahansa
Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai
erikoisammattitutkinto
Taloushallinto
Ulkomailla suoritettu tutkintoKaupallinen ala

Millaista työkokemusta tarvitsen?

KLT-tutkintoon vaaditaan, että sinulla on monipuolista ja laajaa työkokemusta taloushallinnon työtehtävistä vähintään 3 vuotta. Työkokemukseen lasketaan mukaan vain viimeiseen hakupäivään mennessä kertynyt työkokemus.

Entä jos en täytä koulutus- ja työkokemusvaatimuksia?

Tili-instituuttisäätiö voi erityisestä syystä hyväksyä KLT-tutkintoa suorittamaan myös henkilön, joka ei täytä yllä mainittuja hyväksymisvaatimuksia. Tämä on määritelty KLT-asiantuntijoiden sääntöjen 5 §:ssä täällä.

Erityisiin syihin vetoaminen vaatii yleensä pitkän työkokemuksen ja ajantasaisia taloushallinnon opintoja. Pitkä työkokemus voi kertyä esimerkiksi taloushallinnon alan yrittäjänä tai taloushallinnon tehtävissä tilitoimistossa tai muissa yrityksissä.

Jos koulutusvaatimus ei täyty kohdallasi, täytä ja lähetä hakemus ohjeiden mukaisesti. Hakemuksesi käsitellään ja olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja. Voit myös halutessasi laittaa lisäperusteluja hakemuksellesi osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.

Jos työkokemusvaatimus ei täyty kohdallasi, täytä hakemukseen yksityiskohtaiset perustelut siitä, miksi sinun pitäisi päästä suorittamaan KLT-tutkintoa. Hakemuksesi käsitellään ja olemme yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja.