Junior KLT -opas

Junior KLT on tasotesti taloushallinnon tehtäviin hakeutuvalle. 
Tästä oppaasta saat tärkeimmät tiedot tasotestistä.

Junior KLT -opas

Junior KLT on maksuton tasotesti taloushallinnon tehtäviin hakeutuvalle. Junior KLT -tasotesti sopii esimerkiksi opintojensa loppusuoralla olevalle opiskelijalle, alan vaihtajalle tai työuraansa aloittelevalle.

Junior KLT pähkinänkuoressa:

  • Tili-instituuttisäätiön järjestämä Junior KLT -tasotesti mittaa osaamisen tasoa ja kykyä taloushallinnon tehtäviin
  • Vaatimustaso työelämälähtöinen ja soveltuu parhaiten valmistumisvaihetta lähestyville opiskelijoille tai juuri työelämään siirtyneille
  • Suosittelemme sinulle osallistumista tasotestiin, jos opintosi ovat pian valmiit tai jos olet valmistunut viimeisen vuoden sisällä.
  • Ei-virallinen sertifiointi tai pätevyys, vaan tasotesti, josta saa osallistumistodistuksen
  • Junior KLT antaa eväitä ammattilaisuralle ja valmentaa esim. tulevaisuudessa suoritettavaan KLT-pätevyyteen
  • Valvottu ”etätentti”
  • Osallistuminen maksutonta
  • Tasotestin tulos ilmoitetaan henkilökohtaisesti jokaiselle osallistujalle, oppilaitos saa käyttöönsä yleisen raportin, jos osallistujia on viisi tai enemmän.

Junior KLT -tasotestiä esittelevä kalvosarja

Junior KLT -tasotestin suorittaminen on osoitus taidosta, motivaatiosta ja innosta kehittyä taloushallinnon asiantuntijaksi!

Junior KLT:stä hyötyy moni

Opiskelija: Junior KLT -tasotestin suorittamalla voit osoittaa tulevalle työnantajallesi, että sinulta löytyy valmiuksia kehittyä nykyaikaisen taloushallinnon osaajaksi. Tasotesti antaa sinulle varmuutta alan vaihtoon ja uuden työuran alkuun. Se on luonteva välietappi KLT-pätevyyden suorittamiseen.

Opettaja: Tasotesti on hyödyllinen mittari oppimisen tueksi ja mahdollisuus tutustuttaa opiskelija työelämän osaamistarpeisiin. Jos vähintään viisi opiskelijaa oppilaitoksestasi suorittaa tasotestin, saat käyttöösi raportin yleisistä tuloksista.

Työnantaja: Taloushallintoalan opiskelijan suorittama Junior KLT -tasotesti on hieno osoitus osaamisesta ja motivaatiosta alaa kohtaan. Kannattaa siis katsoa, löytyykö työnhakijan CV:stä tieto Junior KLT:n suorittamisesta!

Kirjanpito-ohjelmistojen kysely tulee taas – vastaa ja voita koulutusta!
Toteutamme kyselyn tilitoimistoissa käytettävien kirjanpito-ohjelmistojen käyttäjäkokemuksista. Julkaisemme artikkelin tuloksista vuoden 2024 alussa. Kyselyn tulokset ovat suureksi hyödyksi niin ohjelmistojen käyttäjille kuin tuottajlle. Osallistumalla olet mukana kehittämässä taloushallinnon ohjelmistoja ja voit voittaa osallistumisen Tili- ja veropäiville 2024.
OmaVero muutoksia
OmaVeroon päivityksiä muun muassa asiakasvalintalistan näkymään ja tapahtumahakuun
OmaVeron ominaisuuksiin on marraskuussa tullut useita päivityksiä ja muutoksia. Taloushallintoliiton asiantuntijat ja Verohallinto ovat aktiivisessa vuoropuhelussa taloushallintoalan tarpeista viranomaispalveluissa. Jäsenyrityksemme tuovat pöytään käytännön kehitysehdotuksia tilitoimistojen arjesta. Uusista ominaisuuksista olemme olleet myötävaikuttamassa muun muassa asiakasvalintalistan näkymään sekä tapahtumahaun parannuksiin.