Liity taloushallinnon ammattilaisverkostoon!

Verkosto osaamisesi rakentamiseen

Sisältöä, jota et muualta saa

 • Yritysvierailut ja opintomatkat
 • Alueelliset tilauskoulutukset
 • Mentorointi
 • Verkostoituminen pohjoismaisten kollegojen kanssa
 • Onko sinulla vinkkejä tai haluaisitko järjestää kollegoille puuhaa? Ota yhteyttä: Juha Sihvonen
 • Vuosimaksu on 35 euroa (28,23 e + alv)

Taloushallinnon ammattilaisverkosto kokoaa yhteen alan ammattilaiset. Järjestämme sekä yhteisiä että paikallisia tapaamisia, webinaareja ja erilaisia aktiviteetteja ammattilaisten kesken. Astetta vapaamuotoisemman toiminnan tarkoituksena on edistää alan asiantuntijoiden yhteisöllisyyttä, yhteistyötä ja keskustelua. Tapahtumia ja toimintaa verkossa, lähitapaamisina, paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Ammattilaisverkostossa on mukana yli 300 alan huippuosaajaa, jotka haluavat verkostoitua, jakaa osaamistaan ja kehittää itseään yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.

Liity nyt – pääset mukaan heti! Lisätietoa tapaamisista ja verkostosta: Juha Sihvonen

Tervetuloa kevään 2024 tapahtumiin!

Tulossa muun muassa seuraavat webinaarit ja tapahtumat:

 • 2. toukokuuta 2024 kello 14.30–15.30 Taloushallinnon opinto- ja lukupiiri
  Taloushallinnon ammattilaisverkostoon suunnitellaan taloushallinnon opinto- ja lukupiiriä! Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan, miten piiri toimisi ja mitä teemoja piirissä olisi hyvä käsitellä. Opinto- ja lukupiiri käynnistyy tämän aloituskeskustelun jälkeen, joten tule esittämään ideoitasi, jos haluat mukaan piiriin!
 • 8. toukokuuta 2024 kello 14.00–15.00 IPR-asiat tutuksi
  Tämä webinaari on suunnattu kaikille liiketoiminnan kehittämisen parissa työskenteleville, jotka haluavat ymmärtää paremmin, mikä IPR (Intellectual Property Rights) on ja miksi se on keskeisen tärkeää nykyaikaisten yritysten toiminnalle. Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) asiantuntijat esittelevät aihepiirin kattavasti, ja käsittelyssä ovat muun muassa tekijänoikeudet, tavaramerkit, mallioikeudet ja patentit.
  Kuulet aivan ensimmäisenä myös PRH:n ja Taloushallintoliiton uudesta koulutuskokonaisuudesta, jotka syventävät ymmärrystä IPR:stä ja antavat valmiuksia hyödyntää immateriaalioikeuksia yritystoiminnassa.
 • 13. toukokuuta 2024 kello 14.00–15.00 ”Mitähän ne meistä ajattelee?” Taloushallinnon opiskelijoiden uratoiveita ja ajatuksia toimialasta
  Tule kuulemaan Taloushallintoliiton toteuttaman opiskelijatutkimuksen tuloksia. Tutkimuksessa selvitetään taloushallintoalaa opiskelevien tai opiskelua harkitsevien ajatuksia, odotuksia ja toiveita urapolusta alalla. Tutkimustulosten pohjalta keskustelemme myös mentorointitoiminnan aloittamisesta myöhemmin vuoden 2024 aikana. Tule kuulolle ja ideoimaan!
 • 28. toukokuuta 2024 kello 14.00–15.30 Yritysvierailu: Index varainhoito
  Varainhoito- ja sijoituspalvelujen tunteminen on tänä päivänä tärkeä osa myös taloushallinnon ammattilaisen työtä. Tule tutustumaan Taloushallintoliiton yhteistyökumppanin Index varainhoidon tarjoamiin varainhoito- ja sijoituspalveluihin. Opit lisää palveluista ja siitä, miten varainhoito- ja sijoituspalveluja olisi hyvä hyödyntää esimerkiksi tilitoimiston asiakasyrityksille. Asiantuntijoina Indexin varainhoitajat Kari-Heikki Koskinen ja Petri Pohjanoksa.
 • 4. kesäkuuta 2024 kello 10.00–16.00 Golfkoulu
  Oletko haaveillut golfharrastuksen aloittamisesta tai lajiin tutustumisesta? Nyt siihen on mahdollisuus Taloushallinnon ammattilaisverkoston golfkoulussa Pirkanmaalla kesäkuussa! HUOM! Paikkoja rajoitetusti, alustava ilmoittautuminen juha.sihvonen@taloushallintoliitto.fi

Tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Tulossa syyskaudella 2024

 • 12.–15. syyskuuta 2024 Opintomatka Brysseliin
  Lisätiedot ja ilmoittautuminen
  Hintaetu Taloushallinnon ammattilaisverkoston jäsenille: -120 euroa matkan normaalihinnasta.

  Hintaetu on voimassa 30. huhtikuuta saakka ja alennushintaisia paikkoja tarjolla rajoitetusti! Saat alennuksen ammattilaisverkoston jäsenenä koodilla ”EUROOPPA2024” ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kentässä.

Menneitä tapahtumia – vastaavia tulossa jatkossakin!

Keväällä 2024 olemme pitäneet jo seuraavat tapahtumat:

29.2.2024 klo 14.30 – 15.30 Ohjelmistotutkimuksen tuloksia
Tule mukaan kuulemaan ohjelmistotutkimukse tuoreita tuloksia ja mielenkiintoisia havaintoja, mikä on muuttunut taloushallinto-ohjelmistoissa. Tutkimuksessa oli mukana 15 ohjelmistoa. Tutkimuksen tuloksia esittelee johtava asiantuntija Janne Fredman Taloushallintoliitosta.

18. huhtikuuta 2024 klo 14.30–15.30 Taloyhtiöiden talouden tasapaino ja korkoriskit asunto-osakeyhtiöissä.
Ajankohtainen ja tärkeä webinaaritapahtuma kaikille asunto-osakeyhtiöiden kirjanpitäjille, hallituksen jäsenille, isännöitsijöille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Kuulet OP-ryhmän edustajan käytännön neuvoja siitä, miten taloyhtiöt voivat navigoida nykyisessä taloudellisessa ympäristössä, jossa korot voivat vaihdella merkittävästi. Keskitymme erityisesti taloyhtiöiden talouden hallintaan ja strategioihin korkoriskien minimoimiseksi. Asiantuntijana Janne Koivuniemi.

Syksyllä 2023 olemme jo pitäneet seuraavat tapahtumat:

6. syyskuuta kello 17 – Kryptovaluutat taloushallinnon ammattilaisen näkökulmasta – yritysvierailu EMU Growth Partners Oy:n Helsingin-toimistolla
Mitä taloushallinnon ammattilaisen pitäisi tällä hetkellä tietää kryptovaluutoista, ja mitä niiden käsittelyyn liittyy kirjanpidon näkökulmasta? Kuulet käytännönläheisiä esimerkkejä kryptovaluuttojen käytöstä liiketoiminnassa. Samalla pääset tutustumaan emulaisten arkeen.

5. lokakuuta kello 15.00–16.30 ChatGPT apuvälineenä taloushallinnon tehtävissä -webinaari. Miten voit hyödyntää ChatGPT-palvelua taloushallinnon töissä? Tämä webinaari on jatkoa samasta aiheesta toukokuussa pidettyyn teemaan. Kouluttajana Immo Salo, Bonairo Oy.

15. marraskuuta kello 08.30–10.00 Social selling ja henkilöbrändi Linkedinissä. Asiakkaat etsivät ammattilaisia yhä enemmän Googlen ja somekanavien kautta. Miten sinä saat oman brändisi somessa näkyviin ja miten Linkedin-tili laitetaan kiinnostavaan kuntoon? Tätä ei kannata ohittaa! Kouluttajana myynti- ja markkinointijohtaja Johanna Molin Eilakaislalta!

Keväällä 2023 pidimme seuraavat tapahtumat:

17.5. kello 15.00 – 16.30 ChatGPT apuvälineenä taloushallinnon tehtävissä -webinaari
Kaikki puhuvat nyt ChatGPT:stä! Mitä se on, mitä se ei ole, ja miten sitä voisi hyödyntää? Tule kuulolle ja pysy ajan tasalla tekoälyn arkipäivästymisestä!

Syksyllä 2022 pidimme useita lähi- ja etätapaamisia eripuolilla Suomea. Vastaavia tapahtumia tulossa myös seuraavana syksynä, kannattaa tulla mukaan toimintaan!

1.11.2022 Seinäjoki
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

3.11.2022 Kuopio
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

9.11.2022 Tampere
After Work + yritysvierailu + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

17.11.2022 klo 10-11 webinaari
Millainen on hyvä ohje? Miten ohjeistan vaikean asian asiakkaalle tai alihankkijalle?
Ohjeisiin liittyvät epäselvyydet ja ristiriidat ovat yleinen ongelma työpaikoilla ja asiakastyössä. Se, että ohjetta ei löydy tai sen avulla ei pääse eteenpäin omassa työssään, kuormittaa. TTL:n aivotyövalmentaja Tiina Heusala antaa helppoja vinkkejä vaativaa asiantuntijatyötä tekeville.

17.11.2022 Lahti
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

22.11.2022 Oulu
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

23.11.2022 Joensuu (huom. päivämäärä muuttunut)
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

23.11.2022 Pori
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

29.11.2022 Turku
After Work + ammattilaisverkoston toimintaan tutustuminen

Webinaarit katsottavissa tallenteina jälkikäteen:

Pohjoismainen NSRS-vastuullisuusraportointistandardi ammattilaisen työnkuvan kannalta / 11.4.2023

Toiminnanohjaus tilitoimiston asiakkaalla: Uhka vai Mahdollisuus? / 20.10.2022

Harjoittelija tilitoimistossa – Mitä voin häneltä odottaa? / 31.8.2022

Palautuminen ja uni rankan tilinpäätöskauden aikana – ja rentoutuminen kauden jälkeen / 31.5.2022

Ohjelmistorobotiikka asiantuntijatyössä / 30.5.2022

Optikon vinkit päätetyöskentelyn haasteisiin / 23.5.2022

Lisätietoa ammattilaisverkoston toiminnasta: Juha Sihvonen, ammattilaisverkoston info (pdf)