Ostajan opas

Ohjeita ja vinkkejä taloushallinnon palveluja ostavalle tai ostamista harkitsevalle.

Ostajan opas

Tilitoimiston osaaminen ja palvelutaso – valintasi kulmakivet

Tilitoimisto on tärkeimpiä kumppaneitasi, valitse se siksi huolella.  

Varmistu, että tilitoimistollasi on osaaminen kunnossa. Älä tuijota pelkkää hintaa, koska lisäpalvelulla tai siirtymällä kokonaispalveluun saat monesti kaivattua lisävauhtia liiketoimintaasi tai vapautat omaa aikaasi. 

Kysy rohkeasti, millaisia palveluja tilitoimistollasi on tarjota. Vaikka et heti ostaisikaan kaikkea, on  sinun hyvä tietää, miten ja milloin saat tilitoimistoltasi lisäapua, kun tilanteesi muuttuu. 

Voit aloittaa ulkoistamisen niinkin, että pidät osan toimista aluksi itselläsi,  esimerkiksi maksamisen ja laskuttamisen. Jos olet tyytyväinen tulokseen ja yhteistyö kirjanpitäjäsi kanssa sujuu, voit ulkoistaa lisää tehtäviä. 

Jos yrityksessäsi on työntekijöitä, voit aloittaa ulkoistuksen myös esimerkiksi palkanlaskennasta. Se on tyypillinen tehtävä, jossa ulkoistus todella kannattaa. 

Taloushallintoliiton jäsenyritykset löydät tältä listalta: Auktorisoitujen tilitoimistojen lista

Millaisia mahdollisuuksia valintaasi liittyy?

Suurimpia ulkoistuksen hyötyjä on, että saat hyväksi havaitut ja tuotteistetut toimintamallit nopeasti käyttöösi. Sinun aikaasi ei kulu liiketoimintasi kannalta epäolennaisten rutiinien hiomiseen,  yksityiskohtien tarkistamiseen tai uuden järjestelmän opetteluun. 

Ulkoistamalla talous- ja palkkahallinnon: 

  • Vältät yrityksesi perusliiketoimintaan liittymättömät rekrytoinnit. 
  • Voit valita ja kilpailuttaa parhaiten tilanteeseesi sopivat palvelut.  
  • Saat palvelut valmiina, etkä joudu satsaamaan järjestelmiin tai kouluttamaan taloushallinnon järjestelmän pääkäyttäjää. 
  • Saat valmiita malleja hinnoitteluun, budjetointiin, ulkomaankauppaan tai toimialasi erityisvaatimuksiin.  
  • Sähköistät liiketoimintasi hetkessä niin halutessasi.