Jäsenneuvonta

Me neuvomme maksutta ja ymmärrettävästi.

Aina kun tarvitset apua kirjanpito-, palkkahallinto- tai verotuskysymyksissä, voit kääntyä liiton asiantuntijan puoleen. Tavoitat asiantuntijamme parhaiten alla olevan yhteydenottolomakakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi.

Jäsenneuvonta kesätauolla heinäkuun ajan

Huomioithan ystävällisesti, että jäsenneuvontamme on tauolla kesälomien ajan juhannuksesta heinäkuun loppuun. Asiantuntijamme vastaavat loman aikana tulleisiin kysymyksiin elokuun alussa. Taloushallintoliiton asiantuntijat toivottavat kaikille taloushallinnon ammattilaisille hyvää kesää!

Maksuton neuvontapalvelu on tarkoitettu Taloushallintoliiton jäsenyrityksille.

Pyrimme aina vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman pian. Huomioithan ystävällisesti, että asiantuntijamme tekevät paljon esimerkiksi koulutuksia, joten vastausaika kysymyksiin on 2–5 arkipäivää.

Asiantuntijamme sinun tukenasi:

Kirjanpito
Kirjanpidon johtava asiantuntija Mira Merikanto sekä KILAn jäsen, KLT Leena Rekola-Nieminen sekä KLT, HT Sirpa Koponen vastaavat yksilöityihin juoksevaa kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä koskeviin jäsenten kysymyksiin.

Verotus
Verotusta koskevaa neuvontaa antaa liiton johtava asiantuntija Markku Ojala.

Palkka- ja henkilöstöhallinto
Palkka- ja henkilöstöhallinnon kysymyksiin vastaa henkilöstöhallinnon johtava asiantuntija Eija Männistö.

Taloushallinnon prosessit ja järjestelmät
Janne Fredman, taloushallinnon johtava asiantuntija, antaa neuvoja liittyen taloushallinnon menetelmiin, prosesseihin ja välineisiin. Janne vastaa myös tietosuoja-asetukseen, konkurssitilanteisiin ja rahanpesulainsäädännön velvoitteisiin liittyviin kysymyksiin.

Sopiminen, tilitoimiston asiakassuhde
Janne Fredman ja Mira Merikanto neuvovat asiakassuhteeseen ja -sopimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Voit halutessasi olla myös suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme (etunimi.sukunimi@taloushallintoliitto@fi). Nopeiten saat kuitenkin asiasi vireille meilitse osoitteessa asiantuntijat@taloushallintoliitto.fi tai yhteydenottolomakkeella:

Jäsenneuvonta – hyvä tietää:

Taloushallintoliiton neuvonta on yleisluontoista ja tarkoitettu jäsentoimiston oman päätöksenteon tueksi. Asiantuntijoillamme ei ole mahdollisuutta perehtyä ongelmaan varsinaisena toimeksiantona. Meillä ei ole mahdollisuutta tutkia ongelmaa kattavasti ja perehtyä tapauksen kaikkiin yksityiskohtiin ja taustatietoihin.

Huomioithan ystävällisesti, että asiantuntijamme tekevät paljon esimerkiksi koulutuksia, joten vastausaika kysymyksiin on 2–5 arkipäivää.

Jäsenneuvontamme sisältää kirjanpidon, verotuksen, palkanlaskennan, taloushallinnon prosessien sekä tilitoimiston asiakassuhteen hoidon neuvonnan. Emme voi tarjota neuvontaa muilta oikeuden aloilta, esimerkiksi yhtiö- tai sopimusoikeudesta. 

Jos asia on hyvin tulkinnallinen, vaatii selvittelyä tai kysymykseen liittyy suuria taloudellisia intressejä tai riskejä, tulee kysyjän kääntyä ongelman ratkaisemiseksi juridista asiantuntemusta tai kyseisen alan asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen puoleen. 

Kaikki Taloushallintoliiton asiantuntijoiden antaman vastauksen mahdollisesta käytäntöön soveltamisesta syntyvä vastuu on kysyjällä. 

Laatutyökalut jäsenille
Taloushallintoliitto on yhdessä jäsentensä kanssa koostanut erilaisia laatutyökaluja ja lomakkeita tilitoimistojen prosessien ja arjen asiakaspalvelun tueksi.