Jäsenneuvonta

Neuvomme jäsenyrityksiämme maksutta ja ymmärrettävästi kirjanpidon, verotuksen ja palkkahallinnon kysymyksissä.

Aina kun tarvitset apua kirjanpito-, palkkahallinto- tai verotuskysymyksissä, voit kääntyä liiton asiantuntijan puoleen. Tavoitat asiantuntijamme parhaiten alla olevan yhteydenottolomakakkeen kautta.

Maksuton neuvontapalvelu on tarkoitettu Taloushallintoliiton jäsenyrityksille.

Pyrimme aina vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman pian. Huomioithan ystävällisesti, että asiantuntijamme tekevät paljon esimerkiksi koulutuksia, joten vastausaika kysymyksiin on 2–5 arkipäivää. Huomaa myös, että emme anna ohjeistusta ulkomaisen lainsäädännön, -kirjanpidon tai -palkanlaskennan käytäntöihin liittyviin kysymyksiin.

Asiantuntijamme sinun tukenasi

Kirjanpito

Kirjanpidon johtava asiantuntija Mira Merikanto, KILAn jäsen ja KLT Leena Rekola-Nieminen sekä KLT, HT Sirpa Koponen vastaavat yksilöityihin juoksevaa kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä koskeviin jäsenten kysymyksiin.

Verotus

Verotusta koskevaa neuvontaa antaa liiton johtava asiantuntija Markku Ojala.

Palkka- ja henkilöstöhallinto

Palkka- ja henkilöstöhallinnon kysymyksiin vastaa henkilöstöhallinnon johtava asiantuntija Eija Männistö.

Taloushallinnon prosessit ja järjestelmät

Janne Fredman, taloushallinnon johtava asiantuntija, antaa neuvoja liittyen taloushallinnon menetelmiin, prosesseihin ja välineisiin. Janne vastaa myös tietosuoja-asetukseen, konkurssitilanteisiin ja rahanpesulainsäädännön velvoitteisiin liittyviin kysymyksiin.

Sopiminen, tilitoimiston asiakassuhde

Janne Fredman ja Mira Merikanto neuvovat asiakassuhteeseen ja -sopimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Voit halutessasi olla myös suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme (etunimi.sukunimi@taloushallintoliitto.fi). Nopeimmiten saat asiasi vireille yhteydenottolomakkeella:

Jäsenneuvonta – hyvä tietää:

Taloushallintoliiton neuvonta on yleisluontoista ja tarkoitettu jäsentoimiston oman päätöksenteon tueksi. Asiantuntijoillamme ei ole mahdollisuutta perehtyä ongelmaan varsinaisena toimeksiantona. Meillä ei ole mahdollisuutta tutkia ongelmaa kattavasti ja perehtyä tapauksen kaikkiin yksityiskohtiin ja taustatietoihin.

Huomioithan ystävällisesti, että asiantuntijamme tekevät paljon esimerkiksi koulutuksia, joten vastausaika kysymyksiin on 2–5 arkipäivää. Emme anna ohjeistusta ulkomaisen lainsäädännön, -kirjanpidon tai -palkanlaskennan käytäntöihin liittyviin kysymyksiin.

Jäsenneuvontamme sisältää kirjanpidon, verotuksen, palkanlaskennan, taloushallinnon prosessien sekä tilitoimiston asiakassuhteen hoidon neuvonnan. Emme voi tarjota neuvontaa muilta oikeuden aloilta, esimerkiksi yhtiö- tai sopimusoikeudesta. 

Jos asia on hyvin tulkinnallinen, vaatii selvittelyä tai kysymykseen liittyy suuria taloudellisia intressejä tai riskejä, tulee kysyjän kääntyä ongelman ratkaisemiseksi juridista asiantuntemusta tai kyseisen alan asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen puoleen. 

Kaikki Taloushallintoliiton asiantuntijoiden antaman vastauksen mahdollisesta käytäntöön soveltamisesta syntyvä vastuu on kysyjällä. 

Laatutyökalut jäsenille
Taloushallintoliitto on yhdessä jäsentensä kanssa koostanut erilaisia laatutyökaluja ja lomakkeita tilitoimistojen prosessien ja arjen asiakaspalvelun tueksi.