Uutiset ja tiedotteet

Taloushallinnon uraopas on julkaistu

Taloushallinnon uraopas

Monipuolisia urapolkuja, vakaat työllisyysnäkymät ja digitalisoituva, joustava työympäristö. Siinä muutamia syitä, joiden takia työskentely taloushallintoalalla kannattaa. Taloushallintoliiton tuottama taloushallinnon uraopas on julkaistu!

Taloushallinnon uraopas

Pääset lukemaan taloushallinnon uraopasta verkkojulkaisuna tästä!

Uraopas on työkalu opiskelijaviestintään ja alalle hakeutuville työntekijöille.

”Oppaan tarkoitus on edistää taloushallintoalan tunnettuutta ja näkyvyyttä, jotta Suomessa riittää innostuneita ja aktiivisia ammattilaisia tulevaisuudessakin. Alamme kaipaa jatkuvasti uusia osaajia. Sillä on myös paljon tarjottavaa taloudesta ja asiantuntijatyöstä kiinnostuneille”, toteaa Taloushallintoliiton Juha Sihvonen.

Taloushallinnon uraoppaasta löytyy tietoa alan työpaikoista, urapoluista ja tulevaisuuden näkymistä. Uratarinat kertovat, mikä työssä innostaa ja motivoi taloushallinnon ammattilaisia.

Opas tutustuttaa myös taloushallinnon pätevyyksiin, joiden avulla uraa voi viedä haluamaansa suuntaan. Muuttuva asiantuntijatyö tarjoaa mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittyä, mikä lisää työn mielekkyyttä.

Painettua opasta jaetaan erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Syksyn aikana se rantautuu taloushallinnon opintoja tarjoaviin oppilaitoksiin. Opas on luettavissa myös verkkojulkaisuna täällä. Opasta saa jakaa vapaasti!

Lue lisää Kanavalta

Työharjoittelu – ensiaskel taloushallinnon työtehtäviin
Työharjoittelu kuuluu usein taloushallintoalan tutkintokoulutusten opintovaatimuksiin. Parhaimmillaan harjoittelujakso kehittää sekä työharjoittelijan että harjoittelupaikan osaamista ja edistää alan työmarkkinoiden toimivuutta. Taloushallintoliitto selvitti oppilaitosten, työnantajaorganisaatioiden ja opiskelijoiden näkemyksiä taloushallintoalan työharjoitteluista.
Osaaminen on arvokkainta pääomaa – Taloushallintoliitto lanseeraa osaamispolut
Taloushallintoliitto on 1. syyskuuta julkaissut uudet taloushallinnon sekä palkka- ja henkilöstöhallinnon osaamispolut. Osaamispolut ovat koulutuksista muodostuvia kokonaisuuksia, jotka tukevat taloushallinnon sekä palkka- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisten osaamisen kehittämistä suunnitelmallisesti.