Alan parasta koulutusta

TilisanomatLIVE siirtyy verkkokoulutusalustalle – näin se vaikuttaa tilaukseen

TilisanomatLIVE

Siirrämme TilisanomatLIVE-lähetykset omalta alustaltaan verkkokoulutusalustallemme tammikuussa 2024. Siirto tulee muuttamaan TilisanomatLIVEn suorittamista koulutuksena ja sen näkymistä Oma TAL -palvelussa.

Lähetykset merkitään suoritetuksi verkkokoulutusalustalla

TilisanomatLIVE-lähetys ja sen tallenteet löytyvät jatkossa verkkokoulutusalustaltamme. Kun olet katsonut lähetyksen, merkitse se suoritetuksi.

TilisanomatLIVE verkkokoulutus suoritus

Tämän jälkeen suoritus siirtyy näkyviin Oma TAL -palvelun Koulutukset-näkymään. KLT-, PHT- ja TNT-asiantuntijoiden kohdalla suoritus siirtyy myös automaattisesti pätevyysraportille.

Aikaisemmin TilisanomatLIVE siirtyi Oma TAL -palveluun aina vuoden tilauksen mukaan yhtenä koulutusmerkintänä (esimerkiksi nimellä ”TilisanomatLIVE 2023”). Se kattoi koko vuoden lähetykset ja siitä kirjautui pätevyysraportille automaattisesti yksi ylläpitokoulutuspäivä (1 päivä = 6 tuntia ylläpitokoulutusta).

Jatkossa TilisanomatLIVE-lähetykset siirtyvät yksittäisinä koulutusmerkintöinä Oma TAL -palveluun (esimerkiksi nimellä ”TilisanomatLIVE 1/2024”). Jokaisesta lähetyksestä pätevyysraportille kirjautuu automaattisesti yksi tunti ylläpitokoulutusta.

Lähetykset tulevat näkymään Oma TAL -palvelussa uuden mallin mukaisesti vuoden 2024 ensimmäisestä lähetyksestä alkaen.

Edellisen kalenterivuoden tallenteiden katsomisesta saa pätevyysraportille ylläpitokoulutusta

Livelähetyksen lisäksi TilisanomatLIVE-tallenteiden katsomisesta on mahdollista saada ylläpitokoulutusta pätevyysraportille. Kun tallenne on katsottu, se merkitään suoritetuksi.

Kaikki arkistosta löytyvät TilisanomatLIVE-tallenteet eivät välttämättä enää ole tietosisällöltään ajan tasalla. Tästä syystä vain edellisen kalenterivuoden lähetyksistä on mahdollista saada ylläpitokoulutusta.

Esimerkki: Jos tilaat TilisanomatLIVEn vuonna 2024, voit katsoa vuoden 2024 lähetysten ja tallenteiden lisäksi myös vuoden 2023 tallenteet ja saada niiden katsomisesta ylläpitokoulutusta.

Myös tätä vanhempia tallenteita pääsee katsomaan arkistosta, vaikka niistä ei saa ylläpitokoulutusta.

Muutos vuoden 2023 koulutusmerkintään

TilisanomatLIVE-lähetykset tulevat näkymään Oma TAL -palvelussa yksittäisinä koulutusmerkintöinä vuoden 2024 ensimmäisestä lähetyksestä alkaen.

Olemme siirtäneet vuoden 2023 lähetysten koulutusmerkinnät pätevyysraportille sen mukaan, milloin vuositilauksesi on alkanut. Sen vuoksi koulutusmerkintä on erinäköinen kuin aiemmin.

Esimerkki: Jos TilisanomatLIVEn 2023 vuositilauksesi alkaa kesäkuussa, olet ehtinyt katsoa kolme viimeisintä lähetystä kuudesta. Näin ollen sinulla näkyy pätevyysraportillasi koulutusmerkintä ”TilisanomatLIVE 2023, lähetykset 4–6”.

Jos sinulla on digipaketti, vuoden 2023 TilisanomatLIVE-lähetykset eivät tule automaattisesti pätevyysraportille

Jos olet tilannut vuonna 2023 Taloushallinnon digipaketin, siihen sisältyy myös TilisanomatLIVE-tilaus. Valitettavasti digipakettiin kuuluvat lähetykset ja tallenteet eivät kirjaudu automaattisesti pätevyysraportointiin vuodelta 2023, vaan vasta vuodesta 2024 eteenpäin.

Voit lisätä katsomasi lähetykset ja tallenteet itse Oma TAL -palveluun, kohdasta Koulutukset. Voit lisätä yhden lähetyksen tuntimääräksi yhden tunnin.