Ylläpitoraportoinnin opas

KLT-, PHT- ja TNT-asiantuntijoiden tulee raportoida 3 vuoden välein Tili-instituuttisäätiölle työtehtävistään ja kouluttautumisestaan. Tästä oppaasta saat tärkeimmät ohjeet raportointiin.

Olen ollut osan raportointikaudesta poissa työelämästä. Mitä teen?

Jos olet ollut osan raportointikaudesta esimerkiksi vanhempainvapaalla, pitkällä sairauslomalla, opintovapaalla tai virkavapaalla, et tarvitse täyttä määrää ylläpitokoulutuspäiviä.

Vaaditut ylläpitokoulutuspäivien määrät päivittyvät automaattisesti, kun ilmoitat poissaolostasi raportillasi. Tee näin:

 1. Napsauta sivun yläosasta Omat tiedot. 2. Napsauta vasemmasta sivupalkista Pätevyysraportointi-otsikon alta sitä pätevyyttäsi, joka sinun tulee raportoida.  Valitsemasi pätevyyden pätevyysraportti aukeaa.  Vierittämällä pätevyysraporttisivua joko keskiosaan tai alareunaan näet, olisiko sinulla riittävästi koulutuksia, jos olisit työskennellyt koko raportointikauden. Jos koulutuksia puuttuu tästä määrästä, pätevyysraportilla lukee Tarvittavia koulutuksia puuttuu ja näkyy keltainen liikennevalo.


 3. Vieritä pätevyysraporttisivua alaspäin, kunnes näet seuraavassa kuvassa olevat kentät. 4. Valitse En ole työskennellyt keskeytettä raportointikaudella -valintaruutu.
  Poissaolon lisätietokentät ilmestyvät valintaruudun alapuolelle.


 5. Täytä poissaolon kokonaiskesto kuukausina.
  Jos olet ollut poissa useammin kuin kerran, kirjoita poissaolojen yhteenlaskettu kesto.
  Tarvittavien koulutusten määrä pätevyysraportin keski- ja alaosassa päivittyy poissaoloaikasi mukaisesti. 6. Jos poissaolosi jatkuu nyt raportoitavan kauden päättymisen jälkeen, valitse Poissaolo jatkuu seuraavalle raportointikaudelle -valintaruutu.

 7. Kirjoita tai valitse kalenterista poissaolon alkamis- ja loppumispäivät.
  Jos et tiedä tai muista tarkkoja päivämääriä, voit kirjoittaa tai valita myös arvioidut päivämäärät.

 8. Kirjoita kuvaus poissaolon syystä.

 9. Tallenna poissaolosi tiedot napsauttamalla pätevyysraportointisivun lopussa Tallenna keskeneräisenä.