PHT-tutkintoon haku

PHT-tutkintoa suorittamaan voidaan hyväksyä henkilö, jolla on riittävä alan peruskoulutus ja usean vuoden käytännön työkokemus palkka- ja/tai henkilöstöhallinnon tehtävistä. Ennen hakemista perehdy tutkinnon hyväksymisvaatimuksiin. Haku vuoden 2021 tutkintoon aukeaa syksyllä 2020 ja on auki kevääseen asti.
Haku vuoden 2020 PHT-tutkintoon on päättynyt 1.4.2020 klo 16.
PHT-tentti järjestetään 24.9.2020.
Tenttimaksu on 245 euroa.
 

Ohjeita hakemiseen

  • Hakemuksen tekemistä ei voi tallentaa ja jatkaa myöhemmin, vaan hakemus on kirjoitettava yhdellä kertaa valmiiksi.
  • Hakemukseen tulee liittää tutkintotodistukset. Skannaa ne valmiiksi, niin ne on helppo liittää hakemukseen. Myös aikaisempina vuosina hakeneiden tulee liittää tutkintotodistukset hakemukseen.
  • Mikäli et voi liittää kopiota todistuksestasi hakemukseen, lähetä se erikseen sähköpostilla osoitteeseen pht [at] taloushallintoliitto.fi. Nimeä sähköposti otsikolla "Etunimi Sukunimi – Tutkintotodistukset".
  • Huomioithan, että vain ne tutkinnot otetaan huomioon, joista on lähetetty todistuskopio.
  • Hakemuksessa tulee ilmoittaa palkka- ja henkilöstöhallinnon työkokemuksen määrä. Kirjoittamalla työsuhteen alkamis- ja päättymisajankohdat lomake laskee työajan automaattisesti.
  • Mikäli työsuhteesi jatkuu edelleen, määrittele työsuhteen päättymisajankohdaksi hakemusajan päättymisaika eli 1.4.2020. Vain viimeiseen hakupäivään mennessä kertynyt työaika otetaan huomioon.
  • Vain palkka- ja henkilöstöhallinnon työkokemus huomioidaan.
  • Työtodistuksia ei tarvitse liittää hakemukseen.
  • Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat vahvistusviestin ja kopion hakemuksestasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkistathan saaneesi vahvistusviestin, niin tiedät että hakemus on tullut perille.

TÄYTÄ HAKEMUS

Tutkintoon hyväksymisestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostilla toukokuun aikana.

Valmentautuminen

PHT-tutkintoon valmentautuminen tapahtuu itseopiskeluna. PHT-tutkinnon vahvistetun aineistoluettelon sisältämiin aihealueisiin on hyvä perehtyä ennen tenttitilaisuutta.

Tili-instituuttisäätiö julkaisee vuosittain PHT-tentistä julkaisun, joka sisältää PHT-tutkinnon tehtävät ja ratkaisut. Vuoden 2019 tenttijulkaisu on nyt ilmestynyt! Tenttijulkaisun hinta on 22€ (ei alv). Voit tilata PHT-tenttijulkaisuja täältä.

Voit myös osallistua PHT-tutkintoon valmentavaan koulutukseen. Katso lisätietoja kohdassa PHT-valmennukset.