Yrittäjyys

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat jatkossa maksaa ennakko- ja jäännösveron verkkolaskulla

Liikkeen- ja ammttiharjoittajat verkkolasku

Verohallinto tiedottaa päivityksistä OmaVerossa: jos liikkeen- tai ammatinharjoittajalla on verkkolaskuosoite, hän voi jatkossa maksaa verkkolaskulla kiinteistöveron lisäksi myös ennakko- ja jäännösveron. Verkkolaskulla voi maksaa ennakko- ja jäännösveron erät, joiden eräpäivä on 1. tammikuuta 2024 jälkeen.

Aiemmin liikkeen- ja ammatinharjoittajien on ollut mahdollista maksaa vain kiinteistövero verkkolaskulla.

Jos liikkeen- tai ammatinharjoittajan verkkolaskuosoite on Tieken verkkolaskuosoitteistossa, Verohallinto saa siitä tiedon automaattisesti ja lähettää veroista verkkolaskun. Verkkolaskua ei siis tarvitse erikseen tilata Verohallinnolta.

Lue Verohallinnon tiedote muutoksesta.

Liikkeen- tai ammatinharjoittaja, huomaa nämä:

  • Jos olet aiemmin kieltänyt verkkolaskujen lähettämisen OmaVerossa, mutta haluaisit nyt saada ennakko- ja jäännösverosta verkkolaskun, poista kielto OmaVeron Asiakastiedot-välilehdeltä. Huomaa, että verkkolasku tulee sen jälkeen myös mahdollisesta kiinteistöverosta.
  • Jos sinulla on verkkolasku käytössä ja sinulla on vuoden 2023 jäännösveron toisen erän eräpäivä 1.1.2024 jälkeen, saat toisesta erästä automaattisesti verkkolaskun. Huomaa, ettei tietoa verkkolaskusta lue silloin verotuspäätöksellä tai tilisiirtolomakkeella.

Lue lisää verkkolaskusta Verohallinnon sivuilta.