Whistleblower-palveluntarjoajia

Julkaisemme tällä sivulla whistleblower-ohjelmistoja ja -palveluita tarjoavien toimijoiden itsestään laatimia esittelyjä. Lista ei ole Taloushallintoliiton tai taloushallintoalan suosituslista vaan perustuu toimittajien omaan ilmoitukseen. Jos haluat listalle oman esittelysi, ota yhteyttä osoitteeseen janne.fredman@taloushallintoliitto.fi.

Cyberwatch Easywhistle

Cyberwatch Easywhistle on täysin kotimainen ratkaisu, joka tarjoaa käyttäjälle vahvasti suojatun tietoturvallisen tavan ilmoituksen tekemiseen. Otamme halutessanne samaan hintaan ilmoitukset puolestanne vastaan ja toimimme siten lain edellyttämänä riippumattomana tahona. Kokeneet ammattilaisemme arvioivat ilmoituksen ja tekevät tarvittaessa teille ehdotuksen jatkotoimenpiteistä.

Palveluntuottaja on Cyberwatch Forensic. Kanava-alustan tuottaa Easywhistle.

Hinnat:

 • Perustamisessa tukeminen kiinteä hinta 2200 euroa sisältää kaikki tarvittavat asiakirjat ja prosessinkuvauksen.
 • Koulutus webinaari kiinteä hinta 450 euroa
 • Kanava 99 euroa kuukaudessa sisältäen ilmoitusten vastaanoton ja käsittelyn.

Yhteystiedot:
Ake Turunen
ake@cyberwatchfinland.fi
puhelin: 045 343 6500
https://www.cyberwatchfinland.fi/fi/palvelut/cyberwatch-forensic-palvelut/

D-Fence Viestikanavan avulla yritys täyttää direktiivin vaatimukset ja tarjoaa työntekijöille, sidosryhmille ja muille ilmoittajille luotettavan ja helppokäyttöisen kanavan ilmoitusten tekemiseen.

D-Fence Viestikanavapalvelun keskeisimmät ominaisuudet:

D-Fence Viestikanava

 • Ilmoituksen tekijän henkilöllisyys on suojattu
 • Ilmoittaja voi seurata ilmoituksensa käsittelyä
 • Whistleblow-ilmoituksille on määritelty tarkasti ne henkilöt, joilla on oikeus käsitellä saapuneita ilmoituksia
 • Ilmoittajalta voidaan pyytää lisätietoja käsittelyn aikana
 • Käsittelyn kulku voidaan kirjata ilmoitukseen
 • Vaatimukset organisaation tietosuojaan on otettu huomioon

Tietoturva ja tietosuoja
Palveluun sisäänrakennettu tietosuoja yhdessä D-Fence Oy:n tietosuoja- ja -turvaosaamisen kanssa varmistavat palvelun asetuksen mukaisen saatavuuden, turvallisuuden ja tietojen eheyden. Käyttäjien IP-osoitteita tai muita tunnistetietoja ei tallenneta. Ilmoitusten tekeminen Tor-verkon kautta ei ole mahdollista.

Palveluhinnasto
Perustaminen:
Taloushallintoliiton jäsenille 170,00 € + alv.
(Normaalihinta 370,00 € + alv.)

Vuosimaksu:
Palvelun vuosimaksu perustuu yrityksen henkilöstömäärään ja siihen lisätään kulloinkin voimassa oleva Alv. Hinnat alkaen 39 € /kk.

Lisätietoa palvelustamme hintoineen löydät osoitteesta:

https://www.d-fence.fi/viestikanava

Lisätietoja:
Juha Oravala
juha.oravala@d-fence.eu
Puh. 040 848 12 45

DOKS®

DOKS tarjoaa EU-direktiivin edellyttämän ilmoituskanavaratkaisun, joka on helposti käyttöönotettavissa organisaation koosta riippumatta. Ilmoituskanava voi olla kiinteänä osana rahanpesulain velvoitteiden hoitamiseen tarkoitettua DOKS-sovellusta tai sitä voidaan käyttää sellaisenaan itsenäisesti. 

DOKS luo yrityskohtaisen verkko-osoitteen ilmoituskanavalle. Osoitelinkki voidaan asentaa helposti työntekijöiden ja muiden tahojen saataville esim. organisaation sisäiseen intranettiin tai nettisivuille. Linkki mahdollistaa epäkohdista ilmoittamisen täysin nimettömästi ja anonyymisti henkilötietoja tallentamatta.

 Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 https://doks.fi/palvelut/

Easywhistle

EasyWhistle on turvallinen ja helppokäyttöinen ilmoituskanava anonyymiin kaksisuuntaiseen viestintään. Whistleblowing -järjestelmämme on nopea ja helppo ottaa käyttöön. Lisäksi opastamme ilmoituskanavan prosessien luonnissa.

Järjestelmän ominaisuudet tukevat anonyymiä kaksisuuntaista viestintää, suoraviivaista tapausten käsittelyä ja on saatavilla kaikilla tarvittavilla kieliversioilla.

EasyWhistlen ilmoituskanava anonymisoi myös ilmoittajan liittämät liitetiedostot.

Hinnat
Perustaminen 0-250€
Kuukausimaksu alkaen 29€/kk

Lue lisää: www.easywhistle.com

Kysy lisää: sales@easywhistle.com

EmCe Whistleblowing

EmCe Whistleblowing on ilmoituskanava väärinkäytöksiä, lainvastaista ja epäeettistä toimintaa vastaan. Ota palvelu käyttöön viimeistään 17.12.2023. 

Hinnat: 

 • Alle 50 henkilöä työllistävät 39€ /kk
 • 50–150 henkilöä työllistävät 79€ /kk
 • 150–250 henkilöä työllistävät 99€ /kk
 • 250–500 henkilöä työllistävät 119€ /kk
 • Yli 500 henkilöä työllistävät 209€ /kk

Palvelun myy Administer Oyj ja palvelun tuottaa EmCe Solution Partner Oy

Katso lisätiedot: https://www.administer.fi/palvelut/whistleblowing-kanava/

Ota yhteyttä:

Fredrik Sandberg
+358 400 127 822
fredrik.sandberg@administer.fi

First Whistle

First Whistle tarjoaa huolettoman ja vaivattoman tavan järjestää ilmoituskanavan.

First Whistle täyttää whistleblowing-direktiivin vaatimukset, on sekä GDPR:n että digipalvelulain saavutettavuusvaatimusten mukainen. First Whistlen käyttäminen on helppoa ja kustannustehokasta. Ei tarvita käyttöönottokoulutusta tai manuaaleja, eikä uuden järjestelmän käyttöönottoon liittyvää turhautumista. Ja me huolehdimme kanavan teknisestä ylläpidosta.

First Whistlen tietoturva on varmalla pohjalla, tietoturva-auditointi on tehty 2021. Palvelu toimii Amazonin laadukkailla palvelimilla ja palvelunrakentajina on käytetty mm. Luottokunnan palvelujen rakentajia, joilla sekä osaaminen että toimintakulttuuri on huippuluokkaa. First Whistleen on rakennettu psykologista ohjausta läpi ilmoitusprosessin pienentämään riskejä, joita syntyy inhimillisen käyttäytymisen kautta. Olemme vakaa ja luotettava kumppani. Myös sisällöllinen osaamisemme on syvää, pystymme auttamaan erilaisissa tilanteissa kymmenien organisaatioiden kokemuksella.

Autamme mielellämme myös yhteiskäytöllisen whistleblowing-kanavan järjestämisessä.

Lue lisää ja sovi tapaaminen!

https://firstwhistle.juuriharja.fi/

Granite Whistleblow

Ilmoituskanava kaiken kokoisille organisaatioille.

Graniten Whistleblow on ISO27001 -tietoturvasertifioitu, GDPR:n mukainen ja helppokäyttöinen ratkaisu väärinkäytösilmoitusten tekemiseen ja käsittelyyn. Täysin kotimaisen palvelun data sijaitsee Suomessa. Kaikki tietoliikenne käyttäjän ja palvelun välillä on salattua. Anonyymi-ilmoittajien suorittamista toiminnoista ei muodosteta lokia tai IP-osoitteita tallenneta.

Nopea, ohjattu käyttöönotto vain muutamissa päivissä hintaan 525 euroa, sisältää kaikki tarvittavat asiakirjat ja käyttökoulutuksen.

Kuukausimaksu alkaen: 99 euroa/kk.

Lisätietoa Graniten palvelusta https://granite.fi/tyokalut/whistleblow/

Lisätietoa antaa:
Sami Kivistö
040 7521 457

Innox Whistle

Innox Whistle on ilmoituskanavan avulla voi tuoda yritysjohdolle tiedoksi väärinkäytösepäilyjä, sekä ilmoittaa lainvastaisesta tai epäeettisestä toiminnasta. Ilmoituksen voi tehdä täysin anonyymisti, joten ilmoituksen tekijällä ei ole pelkoa mahdollisista vastatoimista.

Whistle kuuluu vakiona Innox Toiminnanohjaukseen ja sen saa aktivoitua tilitoimiston käyttöön ilman lisäkuluja. Näin ei tarvita käyttöönottokoulutusta, eikä uuden järjestelmän käyttöönottoon liittyviä kuluja ja menetettyä työaikaa. Käyttöönotto onnistuu Innox-käyttötukeen lähetetyllä sähköpostiviestillä; Avaa Whistle.

Halutessaan tilitoimisto voi avata Innox Whistlen asiakkailleen, jolloin tilitoimisto saa laskutuspalkkion. Asiakkaille avaaminen helpottaa tilitoimiston asiakkaita, kun he saavat ratkaistua asian helposti ja edullisesti. Asiakkaille avaaminen on täysin automatisoitu, joten Whistlen aktivointi vie tilitoimistolta vain noin minuutin asiakasta kohden.

Lisätietoja antaa:
Kristiina Berg-Kosonen
kristiina.berg-kosonen@innox.fi
Puh. 044 260 4550
www.innox.fi

Keskuskauppakamarin Ilmoituskanava

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi EU 2019/1937 unionin oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta astui voimaan 2019. Direktiivi edellyttää, että vähintään 50 henkilöä työllistävät yritykset ja organisaatiot, kunnat ja kaupungit ottavat käyttöön kanavan, jonka kautta työntekijöiden, asiakkaiden ja ulkoisten eri sidosryhmien on mahdollista tehdä ilmoituksia havaitsemistaan väärinkäytöksistä ja epäeettisestä toiminnasta luottamuksellisesti ja turvallisesti. Vähintään 250 henkilöä työllistävillä organisaatioilla tulee olla kanava 17.12.2021 mennessä. Direktiivillä suojellaan ilmoittajaa, mutta kanava on keino kerätä tietoa organisaatiosta laajemmin ja puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin jo varhaisessa vaiheessa. Ilmoituskanava on osa vastuullista johtamista ja liiketoimintaa ja se toimii työkaluna riskien- ja maineenhallinnassa.

Keskuskauppakamari tarjoaa tietoturvallisen ja eettisen ratkaisun SAAS-palveluna alk. 150€/kk + 24%

Ilmoituskanava-palvelu tarjoaa direktiivin mukaisen ja luotettavan ohjelmistoratkaisun eri kieliversioineen kaikenkokoisille ja kansainvälisille organisaatioille kustannustehokkaasti ja vaivattomasti ilman piilokuluja. Ilmoituskanavan tietoturva- ja tietosuojaratkaisut ovat keskeisessä roolissa EU-direktiivinvaatimusten noudattamisen ja ilmoitusten tekijöiden anonymiteetin varmistamisen näkökulmasta. Noudatamme alan standardeja ja parhaita käytänteitä tietoturvatyön laadunvarmistamisessa.

Lisätietoa EU-direktiivistä ja palvelustamme oheistapahtumineen löydät osoitteesta: ilmoituskanava.fi.

Pro Vastuullisuus

Pro Pilvipalvelut on ohjelmistokehitysyritys, jonka asiakkaina on pk-yrityksiä, yhdistyksiä, kuntia ja seurakuntia.

Olemme kehittäneet kaikille asiakkaillemme soveltuvan palvelun nimeltä Pro Vastuullisuus. Sen avulla pystyy tekemään mm. pk-organisaation eettiset ohjeet, vastuullisuusraportin sekä avaamaan anonyymin whistleblowing-ilmoituskanavan. Palvelun mukana tulee myös hyödyllisiä työkaluja rahanpesulain edellyttämään dokumentointiin.

Direktiivin mukainen anonyymi ilmoituskanava on helppo avata ilman kallista koulutusta ja hinnoittelumme on pienemmällekin yritykselle kohtuullinen.

Esimerkiksi mikroyrityksen 1-9 henkilön perusversion lisenssin hinta on 99 € / vuosi ja laajempi versio 199 € / vuosi.

Lisätietoa Pro Vastuullisuudesta löytyy osoitteesta www.anonyymilmoituskanava.fi(link is external) ja muista palveluistamme sekä yrityksestämme osoitteesta www.propilvipalvelut.fi.

Hyvä tietää

Whistleblowing-direktiivin tavoitteena on vahvistaa suojaa henkilöille, jotka havaitsevat ja ilmoittavat EU-oikeuden rikkomuksista tietyillä aloilla.

Direktiivi koskee julkista sektoria ja yksityisen sektorin organisaatioita, joilla on vähintään 50 työntekijää.​

Lisäksi se koskee tiettyjä säänneltyjä toimialoja työntekijämäärästä riippumatta, kuten rahanpesulaissa tarkoitettuja ilmoitusvelvollisia. Tällaisia toimialoja ovat muun muassa pankki- ja sijoitustoiminta, virtuaalivaluutan tarjoaminen, kiinteistönvälitys, perintä, kirjanpito sekä tilintarkastus.

Tilaa Taloushallintoliiton uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat taloushallintoalaa koskevan uusimman tiedon ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi. Lisäksi saat tiedon esimerkiksi uusimmista koulutuksistamme ja tapahtumistamme. Tutustu uutiskirjevalikoimaamme!