TAL:n hallitus: Kaikki asiakassopimukset kirjallisiksi 30.6.2020 mennessä

Kaikilla liiton jäsenillä tulee olla 30.6.2020 alkaen kaikkien talous- ja palkkapalveluasiakkaiden kanssa hyvän tilitoimistotavan mukainen voimassa oleva kirjallinen toimeksiantosopimus.

Taloushallintoliiton hallitus on tehnyt elokuussa 2019 päätöksen, että kaikilla liiton jäsenillä tulee olla kaikkien talous- ja palkkapalveluasiakkaiden kanssa hyvän tilitoimistotavan mukainen voimassa oleva kirjallinen toimeksiantosopimus 30.6.2020 alkaen. Tämä tarkoittaa käytännössä ajantasaista toimeksiantosopimusta palveluista sekä lainsäädännön vaatiman sopimuksen tekemistä henkilötietojen käsittelystä.

Tällä hallituksen päätöksellä kumottiin 18.5.2005 annettu liiton hallituksen päätös, jonka mukaan niin sanottujen vanhojen asiakkaiden palvelua voi jatkaa suullisin sopimuksin. Käytännössä sopimusten kattavuutta tullaan arvioimaan syksyn 2020 tilitoimistotarkastuksissa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Tilitoimistossa-lehdessä nro 2/2020.

Kirjanpito-ohjelmistojen kysely tulee taas – vastaa ja voita koulutusta!
Toteutamme kyselyn tilitoimistoissa käytettävien kirjanpito-ohjelmistojen käyttäjäkokemuksista. Julkaisemme artikkelin tuloksista vuoden 2024 alussa. Kyselyn tulokset ovat suureksi hyödyksi niin ohjelmistojen käyttäjille kuin tuottajlle. Osallistumalla olet mukana kehittämässä taloushallinnon ohjelmistoja ja voit voittaa osallistumisen Tili- ja veropäiville 2024.
OmaVero muutoksia
OmaVeroon päivityksiä muun muassa asiakasvalintalistan näkymään ja tapahtumahakuun
OmaVeron ominaisuuksiin on marraskuussa tullut useita päivityksiä ja muutoksia. Taloushallintoliiton asiantuntijat ja Verohallinto ovat aktiivisessa vuoropuhelussa taloushallintoalan tarpeista viranomaispalveluissa. Jäsenyrityksemme tuovat pöytään käytännön kehitysehdotuksia tilitoimistojen arjesta. Uusista ominaisuuksista olemme olleet myötävaikuttamassa muun muassa asiakasvalintalistan näkymään sekä tapahtumahaun parannuksiin.