Uutiset ja tiedotteet

Juuso Lehmuskoski nimitetty valmiuspäälliköksi Taloushallintoalan pooliin

Kauppatieteiden maisteri Juuso Lehmuskoski on nimitetty Huoltovarmuuskeskukseen perustetun Taloushallintoalan poolin valmiuspäälliköksi. Lehmuskoski aloitti työssään 1. helmikuuta 2024.

Juuso Lehmuskoski vastaa jatkossa taloushallinnon poolin työstä, joka on tärkeä osa yhteiskunnan huoltovarmuutta. Valmiuspäällikkö vastaa Taloushallintoalan poolin käytännön toiminnasta sekä suunnittelee ja organisoi toimenpiteitä alan huoltovarmuuden kehittämiseksi.

Ennen nimitystään Lehmuskoski on työskennellyt pörssilistatun Nordic ID -yhtiön toimitusjohtajana. Tätä ennen hän kartutti taloushallinnon osaamistaan Accountor Groupissa, jossa hän työskenteli myynnin johtotehtävissä ja viimeiseksi ulkoistuspalvelujen myynnin liiketoimintajohtajana.

Lehmuskoski sanoo, että taloushallinto on perinteisesti ollut yhteiskunnan prosessi, jonka merkitystä kaikki eivät välttämättä ole edes huomanneet.

“On hienoa, että uuden taloushallinnon poolin myötä taloushallinnon rooli yhteiskunnan toimintojen taustalla tulee entistä näkyvämmäksi”, Lehmuskoski sanoo.

Lehmuskosken mukaan tietoturva ja siihen panostaminen on yksi tärkeimmistä asioista taloushallinnon huoltovarmuuden kannalta. Ohjelmistoihin kohdistuneet tietoturvahyökkäykset ovat olleet julkisuudessakin viime vuosien aikana.

“Erilaiset kyberhyökkäykset luovat turvattomuuden tunnetta ja herättävät pelkoa yhteiskunnan perusprosessien, kuten verojen tilitysten tai palkanmaksun toimivuudesta. Ohjelmistojen toimivuus on keskeinen osa taloushallintoalan toimintavarmuutta ja siksi kyberhyökkäyksiin tulee varautua erilaisin tavoin”, Lehmuskoski sanoo.

Taloushallintoalan pooli tuottaa jatkossa esimerkiksi erilaisia tietoturva- ja tietosuojakoulutuksia sekä kriisitilannevalmiuskoulutuksia koko toimialalle. Taloushallintoalan poolin avulla koko toimiala pääsee kehittämään varautumistaan pitkäjänteisesti ja yhteistyössä Huoltovarmuusorganisaation muiden poolien kanssa.

“Uusi pooli laajentaa huoltovarmuuskriittisten yritysten verkostoa ja vahvistaa Suomen huoltovarmuutta. Odotan innolla, että pääsemme yhdessä kehittämään taloushallintoalan varautumista”, toteaa Taloushallintoalan poolin HVK-yhteysjäsen varautumisasiantuntija Annika Hagman Huoltovarmuuskeskuksesta.

Lue lisää taloushallintoalan tietoturvan kehittämishankeestä täältä.