Uutiset ja tiedotteet

Verohallinto siirtää EMCS-järjestelmän Omaveroon 10.–13.2.

EU-maiden välillä toimiva sähköinen tiedonvaihtojärjestelmä EMCS-järjestelmä (Excise Movement and Control System) siirtyy Omaveroon. Siirto tapahtuu viikonlopun yli 10.–13. helmikuuta.

Erillinen EMCS-palvelu ja Tullin suorasanoma-asiointi päättyvät perjantaina 10. helmikuuta. Uusi ilmoituspalvelu aukeaa Omaverossa ja Verohallinnon API-rajapinnan avulla maanantaina 13. helmikuuta kello 8. Muutoksen yhteydessä myös EMCS-asiointiin liittyvä Suomi.fi-valtuus muuttuu. Suomi.fi-valtuus EMCS-asiointiin on 13.2.2023 lähtien nimeltään ”Valmisteveronalaisten tuotteiden siirtojen ilmoittaminen”. Jos sinulla on jo nykyinen valtuus ”Valmisteveronalaisten tuotteiden verottomien siirtojen järjestelmässä toimiminen”, sinun ei tarvitse hakea uutta valtuutta.

Verohallinto on koonnut tiedotteeseen yhteenvedon, jos käytät EMCS-palvelua.

EMCS-järjestelmää käyttävät esimerkiksi alkoholin ja tupakan maahantuojat, verottomien varastojen pitäjät sekä nestemäisten polttoaineiden valmistajat  ja maahantuojat.  Järjestelmällä ilmoitetaan ja valvotaan EU:ssa yhdenmukaistetun valmisteveron alaisten tuotteiden verottomuusjärjestelmässä tapahtuvia siirtoja jäsenmaiden välillä.