Kirjanpito ja tilinpäätös, Verotus, Yritysjuridiikka, Sisäinen laskenta

KLT-tentti 2024

Ilmoittaudu vuoden 2024 KLT-tenttiin!

KLT-tentti järjestetään 3.-4. lokakuuta 2024 kahdessa osassa:

3.10. klo 14–16 Oikeustieteen tenttiosio

4.10. klo 9–13 Laskentatoimen tenttiosio

Tenttiin voi ilmoittautua sen jälkeen, kun tutkintohakemus on lähetetty ja hyväksytty.

Jos aiot suorittaa KLT-tentin vuonna 2024, lähetäthän hakemuksen 30. huhtikuuta 2024 mennessä. Lähettämällä hakemuksen viimeistään 30.4. varmistat, että se ehditään käsitellä ennen tentin ilmoittautumisajan päättymistä. Jos hakuvaatimukset täyttyvät selvästi kohdallasi, voit lähettää hakemuksen myös myöhemmin.

Kirjaudu sisään hakeaksesi tutkinnon suoritusoikeutta tai ilmoittautuaksesi tenttiin. Tenttiin voi ilmoittautua vain jos hakemus tutkintoon on hyväksytty.

Osallistumismuoto

Lähi- ja etätoteutus

Alkaa

03.10.2024 14:00

Päättyy

04.10.2024 13:00

Ilmoittaudu viimeistään

30.08.2024 23:00

Paikka

CertyHub, Espoon testikeskus

Hinta

Etäosallistuminen

Hinta Jäsenhinta Pätevyyshinta

259€ ( ei alv )

259€ ( ei alv )

259€ ( ei alv )

Lähiosallistuminen

Hinta Jäsenhinta Pätevyyshinta

259€ ( ei alv )

259€ ( ei alv )

259€ ( ei alv )

Peruutusehdot:

Ilmoittautumisen tenttiin voi perua kuluitta viimeistään kaksi viikkoa ennen tenttiä. Sen jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 50 %. Jos ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan tai se tehdään tenttipäivänä, veloitamme koko tenttimaksun. Jos joudut peruuttamaan tenttiosallistumisen sairastumisen takia, voit peruuttaa osallistumisen maksutta lääkärintodistusta vastaan koska tahansa. Laita viestiä peruutuksesta osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.

Yleiset peruutusehdot

Kuvaus

Tentti koostuu oikeustieteen ja laskentatoimen tehtävistä. Oikeustieteen paino tentistä on 1/3 ja laskentatoimen 2/3. Kumpikin tenttiosio täytyy läpäistä samalla tenttikerralla.

KLT-​tentti järjestetään sähköisenä etätenttinä, jonka voi suorittaa kotoa tai muusta rauhallisesta paikasta. Tutustuthan sähköisen tentin laitevaatimuksiin ja muihin tärkeisiin ohjeisiin KLT-tentin tietopankissa

Jos sinulla on terveydentilaan liittyviä erityistarpeita tai kaipaat teknistä tukea paikan päällä, voit suorittaa tentin myös kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla. Valitse tällöin “Lähiosallistuminen” ilmoittaututessasi tenttiin.

Tenttiin osallistuminen edellyttää, että suostut tentin ajan etävalvontaan tietokoneesi web-​kameran ja mikrofonin kautta. Etävalvonnalla varmistamme, että tentissä ei käytetä vilppiä.

Tarkemmat ohjeet etä- ja lähitenttiin sekä tenttialustan asentamiseen saat sähköpostilla syyskuussa 2024.

Millä kielillä tentin voi suorittaa?

Tentin voi suorittaa suomeksi (oletus) tai ruotsiksi käännettynä. Jos haluat suorittaa tentin ruotsiksi, valitse “Haluan tenttikysymyksistä ruotsinkielisen käännöksen” ilmoittautuessasi tenttiin.

Entä tauot ja ruokailu tentin aikana?

Voit poistua tentin aikana tietokoneelta esimerkiksi WC:hen tai ottamaan tarvitsemasi lääkkeet. Näistä toiminnoista ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Eväitä voi syödä tenttiä tehdessä.

Jos sinulla on terveydentilaan liittyviä erityistarpeita tai kaipaat teknistä tukea paikan päällä, voit suorittaa tentin myös kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla. Valitse tällöin “Lähiosallistuminen” ilmoittaututessasi tenttiin.

Milloin ja miten saan tulokset?

Jokaisen tenttijän vastaukset ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti, eikä tentistä anneta erillisiä arvosanoja. Tentin sisällöstä vastaa Tili-​instituuttisäätiön KLT-​tutkintovaliokunta.

Saat tenttituloksesi KLT-​hakemuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen marraskuussa.

Sääntönä on, että sekä laskennan että oikeustieteen osuudet on läpäistävä samassa tenttitilaisuudessa. Mikäli tenttijä on pärjännyt toisessa tenttiosiossa erinomaisesti ja jäänyt toisessa osiossa vain hieman alle hyväksytyn pisterajan, voi tutkintovaliokunta antaa mahdollisuuden tulla seuraavana vuonna uusimaan vain hylätyn tenttiosion. Uusintamahdollisuutta ei voi erikseen vaatia, vaan mahdollisuudesta ilmoitetaan suoraan tenttijälle tulosten toimituksen yhteydessä.

Hyväksyttävästi KLT-​tutkinnon suorittaneille jaamme KLT-​tutkintotodistukset Taloushallintoliiton Tili- ja veropäivillä 2025 Helsingissä. Vain KLT-​tutkinnon läpäisseiden ja julkaisuluvan antaneiden kokelaiden nimet julkistetaan.

Kysy lisää