Uutiset ja tiedotteet

Junior KLT on otettu ilolla vastaan oppilaitoksissa ja tilitoimistoissa

Kuva opiskelija tietokoneella
Kaavio Junior KLT 12.12.2022 osallistujat tutkinto

Viime joulukuussa järjestettyyn Junior KLT -tasotestiin osallistui ennätykselliset 235 henkilöä. Tasotestiä tekemässä oli opiskelijoita niin yliopistoista, ammattikorkeakouluista kuin ammattiopistoista. Opiskelijoiden lisäksi mukana oli myös jo työelämään siirtyneitä taloushallinnon tekijöitä.

Junior KLT on tasotesti, joka on suunnattu taloushallintoalan opiskelijoille ja uran alussa oleville ammattilaisille. Tasotestin suorittaminen on ilmaista ja se järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Tasotestissä on kysymyksiä vero- ja yhtiöoikeuden, kirjanpidon ja tilinpäätöksen sekä johdon laskennan aiheista. Kysymykset koskevat tilanteita, joihin taloushallinnon asiantuntijat törmäävät työssään – ne testaavat käytännönläheisesti tietämystä ja ongelmanratkaisutaitoja. Osa tehtävistä on helpompia, osa haastavampia.

Junior KLT on löytänyt tiensä oppilaitoksiin ja se on toivotettu lämpimästi tervetulleeksi. Erityisesti taloushallinnon opintojen loppusuoralla tasotesti antaa opiskelijoille tärkeää tietoa: millaista osaamista työelämässä tarvitaan, mikä on oma osaamistaso ja mihin ammatillisiin sisältöihin on hyvä perehtyä.

Tasotesti on myös otettu ilolla vastaan tilitoimistoissa ja taloushallinnon yrityksissä, joissa sitä on käytetty työkaluna harjoittelijoiden ja tuoreimpien työntekijöiden testaamisessa ja perehdyttämisessä.

Merkintä Junior KLT -tasotestiin osallistumisesta on loistava lisä CV:hen, kun etsitään harjoittelupaikkaa tai ensimmäistä työpaikkaa. Tasotesti kertoo tekijänsä tavoitteellisesta asenteesta ja innostuksesta taloushallinnon työtehtäviin.

Testissä on hyötyä lakituntemuksesta ja työkokemuksesta

Milla Holopainen

Koulutus:

  • Tradenomi, liiketalous, 2022
  • Eläintenhoidon ammattitutkinto, 2021
  • Tradenomi, liiketoiminnan logistiikka, 2012

Joulukuun tasotestiin osallistunut Milla Holopainen valmistui joulukuussa tradenomiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Junior KLT:stä kerrottiin koulussa jo hänen opintojensa alussa. Taloushallintoalan töihin tähtäävälle Holopaiselle testin tekeminen oli itsestäänselvyys.

”Olen oma-aloitteinen tyyppi ja tietenkin osallistun ilmaiseen tasotestiin, jos sellainen mahdollisuus tarjotaan. Sen tekemisestä voi seurata vain hyviä asioita.”

Testikysymykset olivat Holopaisen näkökulmasta haastavia. ”Kysymykset olivat melko vaikeita ja tiedonhaku sallituista lähteistä hidasta, eikä ajan rajallisuus helpota yhtään. En myöskään käyttänyt valmistautumiseen kovin paljoa aikaa. Sain kuitenkin testistä keskiarvoa paremman tuloksen, ja todella paljon hyötyä oli siitä, että minulla oli jo hieman kokemusta tilitoimistossa työskentelystä.”

Ennen taloushallinnon opintoja Holopaiselle ehti kertyä työkokemusta yli 10 vuotta kaupan alalta. Hän suoritti opintoihin sisältyvän taloushallinnon harjoittelun tilitoimistossa kesällä 2022 ja teki myös osa-aikatöitä syksyllä reskontranhoitajana ennen Junior KLT -tasotestiin osallistumista.

Kuva Milla Holopainen
Milla Holopainen

”Tasotestiin valmistautuessa olisi hyvä tutustua kattavasti taloushallinnon kannalta tärkeisiin lakeihin. Niiden ymmärrystä tarvitaan myös työelämässä ja ne ovat työkaluja, joiden äärelle kokeneetkin kirjanpitäjät palaavat pohtimaan ratkaisuja ongelmiin. Lakien tulkintaan olisi hyvä harjaannuttaa alan opiskelijoita jo opintojen aikana.”

Holopainen työllistyi tilitoimistoon kokoaikaiseksi laskenta-assistentiksi pian valmistumisen jälkeen. Hän kannustaa kaikkia alan opiskelijoita osallistumaan Junior KLT -tasotestiin.

”Kannattaa totta kai osallistua! Itsekin ajattelin tehdä tasotestin uudelleen nyt keväällä ja katsoa, miten osaan kysymyksiin vastata.”

Ilmoittautuminen seuraavaan tasotestiin auki 9. huhtikuuta asti

Seuraava Junior KLT -tasotesti järjestetään 24. huhtikuuta klo 15–16. Tasotestiin voi ilmoittautua 9. huhtikuuta asti. Suosittelemme sinulle osallistumista tasotestiin, jos opintosi ovat pian valmiit tai jos olet valmistunut viimeisen vuoden sisällä. Tule testaamaan osaamistasi!

Mikä Junior KLT?

Ilmainen tasotesti taloushallintoalan opiskelijoille ja uran alussa oleville ammattilaisille.

Tasotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Testi tehdään sähköisellä tenttialustalla, omalla tietokoneella.

Testi kestää 60 minuuttia.

Testin tulos on testissä saavutettu pistemäärä.

Kaikki tasotestin suorittaneet saavat todistuksen.