Alanvaihtajalle KLT-tentin laskentatoimen osion parhaat pisteet

Hilkka Toivonen päätyi taloushallintoalalle vuonna 2016, kun hän monen vuoden jälkeen muutti takaisin kotikunnalleen Pöytyälle.

”Halusin vaihtaa ammattia ja lähdin etsimään alaa, jolta löytyisi varmasti töitä myös maaseudulla. Ammatinvalintapsykologin avulla päädyin valitsemaan taloushallintoalan. Pääsin sitä kautta työvoimakoulutukseen päivittämään osaamistani kirjanpidosta.”

Taloushallintoala tuntui Toivosesta kiinnostavalta, koska alalla on aina uutta opittavaa. Uuden oppiminen ja opiskelu onkin aina kiinnostanut Toivosta.

Toivonen on huomannut, että moni muukin päätyy alalle uranvaihtajana ja reittejä taloushallinnon alalle on hyvin erilaisia. Toivonen itse kertoo, että hänen aiemmasta, monipuolisesta työkokemuksestaan on ollut paljon hyötyä taloushallinnon tehtävissä.

Panostus opiskeluun kannatti KLT-tentissä

KLT-tentti alkoi kiinnostaa Toivosta jo työvoimakoulutuksessa, kun pohdittiin, miten Toivonen voisi opiskella alaa pidemmälle. Vuonna 2021 elämäntilanne tuntui viimein sopivalta KLT-tutkintoon osallistumiselle.

”Minulle oli silloin kertynyt yli neljä vuotta työkokemusta tilitoimistosta. Vaihdoin työpaikkaa kesän lopussa ja sain sovittua uudessa työpaikassa, että aloitan uuden työn vasta tentin jälkeen. Näin minulle jäi aikaa panostaa tenttiin valmistautumiseen.”

Toivonen kertoo osallistuneensa Taloushallintoliiton KLT-valmennukseen. Lisäksi hän perehtyi itsenäisesti vanhoihin KLT-tentteihin ja teki niissä olleita tehtäviä. Panostus kannatti, sillä Toivonen sai KLT-tentin laskentatoimen osiosta vuoden 2021 parhaat pisteet.

”KLT-tentistä keskustellessa joitakuita epäilytti, voiko viisikymppinenkin kokelas päästä tentistä läpi. Haluan osoittaa, että voi.”

Toivonen muistuttaa, että aivan kaikkea ei tarvitse osata KLT-tentissäkään. Sen sijaan voi valikoida, mitä aiheita opiskelee huolellisemmin ja mitkä jättää vähemmälle huomiolle.

Vaikka Toivonen onkin aina nauttinut uuden oppimisesta, juuri nyt hänellä ei ole opiskelusuunnitelmia. Tällä hetkellä arjen täyttää työ kirjanpitotoimistossa ja rentoutuminen ulkoilemalla ja lukemalla. Toivonen ei silti halua sulkea pois opintojen mahdollisuutta, sillä koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.  

Hilkka Toivonen

Ikä:
56 vuotta

Koulutus:
Tuotantotalouden diplomi-insinööri
Kauppatieteen maisteri
KLT-tutkinto

Työpaikat taloushallinnossa:
2016–2021 Yläneen Tilikeskus / Raision Tilitoimisto Oy
2021– Heinoja Oy

Harrastukset:
Ulkoilu, lukeminen

Uusimmat artikkelit: KLT