OP Yrityspankki Oyj

OP Yrityspankki tarjoaa kaikki yrityksen pankkipalvelut; maksuliike, rahoitus, säästäminen ja sijoittaminen sekä yrityksesi vakuutuspalvelut.

OP Yrityspankki on osa asiakkaidensa omistamaa OP Ryhmää, Suomen suurinta finanssiryhmää. OP Ryhmän perustehtävä on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP Ryhmän muodostavat yrityspankin lisäksi vähittäispankki ja vakuutus liiketoiminnot.

OP Yrityspankissa tuotetaan OP Ryhmän tilisiirtopohjainen maksujen välitys, maksuliikkeen kehitys ja tukipalvelut sekä yritysasiakkaiden sähköiset palvelut pankkiasiointiin. Näihin sähköisiin palveluihin lukeutuvat OP Yritystalous ja maksuliikkeen API rajapinnat.

OP Yritystalous on monipuolinen ja helppokäyttöinen taloushallinnon verkkopalvelu yrityksen koko maksuliikkeen hallintaan, joka vastaa myös vaativiin ammattilaisten tarpeisiin.

 • OP Yritystalous tarjoaa näkymän yrityksesi kassavirtoihin ja talouden seurantaan myös muihin pankkeihin.
 • Palvelun avulla hoidat yrityksesi maksuliikkeen sekä seuraat tilejä, tapahtumia ja yrityksesi talouden kokonaiskuvaa.
 • Löydät kaikki yrityksesi talouteen liittyvät asiat yhdestä paikasta, mikä helpottaa yrityksesi talouden suunnittelua.
 • OP Yritystaloutta on helppo käyttää ja samalla se tarjoaa mahdollisuuden myös laajaan ja kattavaan talouden hallintaan sinun yrityksesi tarpeiden mukaan

OP Yritystalouden esittely - OP Ryhmä - YouTube

OP Maksuliikkeen API-ratkaisuilla voit siirtyä reaaliaikaisempaan talouden hoitoon, jossa maksaminen ja tilitiedot tukevat läheisesti yrityksesi liiketoimintaa.

Reaaliaikainen maksatus

Tilisiirrot liikkuvat sekunneissa pankista toiseen vuoden jokaisena päivänä. Pysy ajan tasalla tiliesi tapahtumista hyödyntämällä ratkaisujamme.

Maksujen lähetys ja tilikyselyt voidaan automatisoida täysin hyödyntämällä rajapintoja, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa.

 • OP Corporate Account Data APIn avulla näet yrityksesi ohjelmistosta tilin ajantasaisen saldon ja haet tilitapahtumatietoja käyttöösi heti, kun niille on tarvetta.
 • OP Corporate Payment APIn avulla yrityksesi ohjelmisto käynnistää yrityksen tililtä SEPA-maksun tai SEPA-pikasiirron välittömästi.

Tieto toiminnan tukena

Monesti asiakkaat ovat nopeampia kuin taloushallinto, ja reaaliaikainen tilitapahtumatieto olisi tarpeen esimerkiksi asiakaspalvelussa, myynnissä tai logistiikassa.

Rajapinnoillamme pankin palvelut voidaan helposti kytkeä saumattomaksi osaksi liiketoimintaprosesseja, mihin tahansa järjestelmään.

 • OP Corporate Transaction Filter APIlla voit hakea ja rajata tilitapahtumia – esimerkiksi viitteellä, maksun määrällä tai maksajan nimellä – liiketoiminnan erilaisiin tarpeisiin, kuten asiakaspalvelun käyttämään sovellukseen.

Nopea maksujen selvittely

Yritykset saavat usein tileilleen virheellisiä tai muuten tuntemattomia maksusuorituksia, joita ei voida täsmäyttää saataviin. Virheellisten ja tuntemattomien maksujen selvittely ja palautus helpottuu ja nopeutuu, kun prosessi voidaan rajapinnan avulla automatisoida.

 • OP Corporate Transaction Info APIn avulla yritys voi kysyä maksusta tarkempia tietoja, joiden avulla maksu voidaan tunnistaa. Epäselvän maksutapahtuman arkistointitunnuksella asiakas voi hakea rajapinnan kautta maksajan nimen ja osoitteen.
 • OP Corporate Refund APIn avulla yrityksesi ohjelmisto voi tehdä maksun palautuksen alkuperäisen saapuneen maksun tiedoilla. Palautusta varten ei tarvitse selvittää alkuperäisen maksajan tilinumeroa, vaan OP ohjaa palautuksen alkuperäisen maksajan tilille.

Turvallinen kansainvälinen kaupankäynti

Turvallisuutta, läpinäkyvyyttä ja varmuutta kansainväliseen kaupankäyntiin: kansainvälisen maksun seuranta ja saajan tilinumeron varmistaminen ennen maksua

 • OP Corporate International Payment Tracking API mahdollistaa yrityksen itsensä lähettämän ulkomaan maksun (gpi-maksu) seurannan omassa järjestelmässään. APIn kautta asiakas voi seurata maksun tilaa (status), sen liikkeitä välittäjäverkostossa sekä veloitettuja palvelumaksuja.
 • OP Corporate Account Verification APIlla yritysasiakas voi varmistaa saajan tilin oikeellisuutta ennen maksua. APIssa on kaksi toiminnallisuutta: 1) Asiakas saa tiedon onko tili kyvykäs ottamaan maksua vastaan. Maksut menevät varmemmin ja nopeammin perille kun tilitiedot ovat oikein. 2) Joidenkin pankkien osalta voit myös varmentaa vastaako saajan nimi tilinomistajan nimeä. Luo turvallisuutta maksamiseen.

OP Maksuliikkeen API-ratkaisut on kasvava tuoteperhe ja julkaisemme säännöllisesti uusia API-tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Otamme mielellämme vastaan asiakkaiden toiveita ja kommentteja!

Yhteystiedot

OP Yrityspankki Oyj

Gebhardinaukio 1
00510 HELSINKI
Helsinki

eero.immonen@op.fi

https://www.op.fi/yritykset