Kumppanisisältö

Maksuliikenteen API-ratkaisut: kun teknologia kohtaa liiketoiminnan

Hei sinä! Sukelletaan yhdessä maailmaan, jossa maksuliike ja API- eli rajapintaratkaisut muodostavat dynaamisen duon. Digiaika on tuonut mukanaan maksuliikenteen uudistuksia, ja näissä muutoksissa API-ratkaisut ovat ottaneet johtavan roolin. Lähde yhteistyöjäsenemme OP:n kumppaniblogin mukana tutkimaan, miten nämä ratkaisut voivat tehostaa yrityksesi ja asiakkaittesi toimintaa.

“Application Programming Interface”, eli tuttavallisemmin API, tarkoittaa ohjelmointirajapintaa. Käytännössä se on kuin digitaalinen tulkki eri ohjelmistojen välillä ja mahdollistaa sulavan keskustelun niiden kesken. Kun puhumme maksuliikkeestä, API-ratkaisut avaavat oven reaaliaikaiseen, konekieliseen maailmaan järjestelmien välillä. Ne tekevät maksujen käsittelystä ja tilitietojen tarkastelusta nopeaa, tehokasta ja sujuvaa suoraan yrityksen omista järjestelmistä käsin.

API-ratkaisujen hyödyt

API-ratkaisut antavat yrityksille avaimet luoda heidän omista sovelluksistaan turvallisia ja välittömiä yhteyksiä pankkeihin. Käytännössä tämä tarkoittaa tiedon liikkumista ennalta määritellyssä muodossa, jolloin erilaiset järjestelmät pystyvät yhteistyöhön saumattomasti. Rajapintapalveluissa suosittua JSON-muotoista tietoa on yksinkertaista integroida erilaisiin ohjelmistoihin. OP on yksi edelläkävijöistä tässä digitalisaatiossa.

API-ratkaisujen hyödyt yrityksellesi:

 1. Nopeus & tehokkuus: Unohtakaa päivittäiset eräajot ja palveluajat! API-ratkaisut tarjoavat reaaliaikaisen tavan hallinnoida maksuja, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi verkkokaupoille ja muille maksuliikenteen nopeutta arvostaville asiakkaille.
 2. Joustavuus: Rajapintojen avulla voit mukauttaa maksuliikenteen juuri sellaiseksi kuin yrityksesi tarvitsee.
 3. Turvallisuus: Korkean tason tietoturva varmistaa asiakkaiden luottamuksen säilymisen.
 4. Tiedon hyödyntäminen: Paremmat päätökset ja optimoidut maksuprosessit ovat mahdollisia kerätyn tiedon ansiosta.
 5. Helppous kehityksessä: Modernit JSON-pohjaiset REST-rajapinnat tekevät sovelluskehityksestä ja yhteyksien ylläpidosta yksinkertaista.

OP maksuliikkeen API-ratkaisujen suunnannäyttäjänä

OP on kulkenut digitaalisen maksuliikkeen tietä jo useamman vuoden: moni yritys on löytänyt näiden ratkaisujen hyödyt. Olipa kyse reaaliaikaisesta maksatuksesta, toiminnan tukemisesta tiedon avulla tai maksujen pikaisesta selvittelystä, OP on valmis auttamaan.

Alla esimerkkejä OP:n rajapintaratkaisuista:

 1. Reaaliaikainen maksuliikenne

  Tilisiirrot välittyvät nykyään sekunneissa pankista toiseen vuoden jokaisena päivänä. Voit pitää itsesi ajan tasalla tiliisi liittyvistä tapahtumista käyttämällä monipuolisia ratkaisujamme. Esimerkiksi maksujen lähetykset ja tilikyselyt voi automatisoida täysin rajapintojemme avulla, mikä tehostaa yrityksesi rahaliikennettä ja saatavien seurantaa.
  • OP Corporate Account Data API: Saat reaaliaikaisen näkymän tilisi saldosta ja tilitapahtumista suoraan yrityksesi ohjelmistosta.
  • OP Corporate Payment API: Yrityksesi ohjelmisto voi käynnistää SEPA-maksut ja SEPA-pikasiirrot hetkessä.
 2. Tieto liiketoiminnan tukena

  Yrityksesi eri osastot, kuten asiakaspalvelu, myynti tai logistiikka, hyötyvät reaaliaikaisesta tilitapahtumatiedosta. Rajapintojemme avulla integroit pankkipalvelut saumattomasti liiketoimintaprosesseihisi.
  • OP Corporate Transaction Filter API: Etsi ja rajaa tilitapahtumia monipuolisesti, esimerkiksi viitteen, maksun määrän tai maksajan nimen perusteella.
  • OP Corporate International Payment Tracking API: Seuraa yrityksesi tekemiä ulkomaanmaksuja reaaliaikaisesti omassa järjestelmässäsi.
  • OP Corporate Account Verification API: Tarkista saajan tilin tiedot ennen maksun suorittamista varmistaaksesi maksun onnistumisen.
 3. Maksujen nopea selvittäminen

  Kaikki yritykset kohtaavat aika ajoin maksuja, jotka ovat virheellisiä tai muutoin tunnistamattomia. Nämä maksut on helpompi ja nopeampi selvittää rajapintojemme avulla.
  • OP Corporate Transaction Info API: Jos sinulla on maksu, joka vaatii lisäselvityksiä, tämä rajapinta auttaa sinua tunnistamaan maksun tarkemmin.
  • OP Corporate Refund API: Jos sinun pitää tehdä maksun palautus, yrityksesi ohjelmisto voi käsitellä sen automaattisesti ja palauttaa varat alkuperäiselle maksajalle.

Asiakastasi varten

Maksuliikkeen API-ratkaisut ovat korvaamattomia nykyaikaisen yrityksen työkalupakissa. Ne tuovat mukanaan nopeutta, tehokkuutta ja joustavuutta, jotka kaikki palvelevat loppukädessä asiakastasi. Pysy aallonharjalla ja tarjoa asiakkaillesi parasta – valitse oikeat ratkaisut liiketoimintaasi. Mikäli kaipaat lisätietoa tai ohjausta, ole rohkeasti yhteydessä omaan pankkineuvojaasi OP:n maksuliikkeen API-ratkaisuista.

Kirjoittaja: OP Yrityspankki

Lisätietoa OP:n rajapintaratkaisuista saat OP:n verkkosivuilta.

OP Yrityspankki on Taloushallintoliiton yhteistyöjäsen. Lue lisätietoa aiheesta ja ajankohtaisista jäsenistön hintaeduista OP Yrityspankin yhteistyöjäsensivuilta.