Kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelualan liikevaihto kasvoi 0,4 prosenttia vuonna 2020

Tilastokeskuksen päivitettyjen suhdannetietojen mukaan kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelualan liikevaihto kasvoi vuonna 2020.

Tilastokeskus päivitti maaliskuun lopussa alan uudet suhdannetiedot. Tuoreimmat liikevaihtotiedot ulottuvat joulukuulle 2020 saakka.

Vuonna 2020 kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden liikevaihto kasvoi 0,4 prosenttia edellisvuodesta. Ensimmäisen puolen vuoden aikana liikevaihto oli lähes edellisvuoden tasolla ja väheni 0,1 prosenttia, mutta kääntyi 0,9 prosentin kasvuun jälkimmäisellä puolivuotisjaksolla.

Ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi 1,8 prosenttia vuodentakaisesta. Toisella neljänneksellä liikevaihto väheni 2,0 prosenttia ja kolmannella neljänneksellä 1,1 prosenttia. Vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi jälleen, 2,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Artikkeli on julkaistu alun perin Tilitoimistossa-lehdessä nro 3/2021.

Kirjanpito-ohjelmistojen kysely tulee taas – vastaa ja voita koulutusta!
Toteutamme kyselyn tilitoimistoissa käytettävien kirjanpito-ohjelmistojen käyttäjäkokemuksista. Julkaisemme artikkelin tuloksista vuoden 2024 alussa. Kyselyn tulokset ovat suureksi hyödyksi niin ohjelmistojen käyttäjille kuin tuottajlle. Osallistumalla olet mukana kehittämässä taloushallinnon ohjelmistoja ja voit voittaa osallistumisen Tili- ja veropäiville 2024.
OmaVero muutoksia
OmaVeroon päivityksiä muun muassa asiakasvalintalistan näkymään ja tapahtumahakuun
OmaVeron ominaisuuksiin on marraskuussa tullut useita päivityksiä ja muutoksia. Taloushallintoliiton asiantuntijat ja Verohallinto ovat aktiivisessa vuoropuhelussa taloushallintoalan tarpeista viranomaispalveluissa. Jäsenyrityksemme tuovat pöytään käytännön kehitysehdotuksia tilitoimistojen arjesta. Uusista ominaisuuksista olemme olleet myötävaikuttamassa muun muassa asiakasvalintalistan näkymään sekä tapahtumahaun parannuksiin.