Uudet maksupalvelut haastavat perinteiset pankit valuuttamaksuissa

2 viestiä
Riikka Hirsimäki 16.2.2022 14:32

Wise (entinen TransferWise) on ollut jo pitkään todella laajasti käytössä muun muassa Lontoon suomalaisten keskuudessa. Pelkkiä hyviä kokemuksia tästä!

Subscribe
Notify of
2 Comments
Rivipalaute
Katso kaikki vastaukset
<a href="https://taloushallintoliitto.fi/author/41/">Ville Lipponen</a>
17.2.2022 16:07

Kuvattu ongelma on todellinen ja merkittävä sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Katsokaapa osto- ja myyntikurssien erotusta vaikkapa ruplalle (RUB) esim. Nordean tapauksessa täältä: https://pankki.nordea.fi/tietoa-nordeasta/tietoa-nordeasta/valuuttakurssilistat.flex#tab=Tilivaluuttakurssit tai Danken tapauksessa täältä: https://www.danskebank.fi/Documents/currency/currency-rates3.html?c_par=gsProdukt=INF&gsNextObj=Valuta&gsNextAkt=VFList0S&gsSprog=FI&gsBrand=SAM&FixingListegsCurItem=Init&FixingListegsCurItem2=FIEUR. Reiluus lienee aika subjektiivinen käsite ja rupla ääriesimerkki, mutta mielestäni tällaisia jopa 10% spredejä (osto- ja myyntikurssien erotus) on erittäin vaikea perustella. Erityisesti yrityksille tämä voi olla merkittäväkin ongelma johtuen tyypillisesti yksityishenkilöitä paljon suuremmista valuuttavolyymeista. Erityisesti matalakatteisilla yrityksillä / toimialoilla nämä piilovaluuttakustannukset voivat tehdä isonkin loven yritysten kannattavuuteen. Yritysten tarpeet ovat yleensä myös hyvin erilaisia verrattuna yksityishenkilöihin johtuen tarpeesta automatisoida taloushallinnon prosesseja mukaan lukien maksujen tekeminen, rekonsiliaatio ja kirjanpito taloushallinnon järjestelmissä. Yksi erityisesti pohjoismaisiin yrityksiin keskittyvä finanssiteknologiayritys on perustamamme NEOFX (http://www.neofx.eu). Löydätte lisätietoa ongelmasta ja ratkaisustamme erityisesti suomalaisten yritysten näkökulmasta myös tästä STT:n tiedotteesta: https://www.sttinfo.fi/tiedote/nyt-myos-suomalaisilla-yrityksilla-on-mahdollisuus-hoitaa-valuuttamaksut-edullisemmin-kuin-pankkien-kanssa?publisherId=69819184&releaseId=69932242. Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiinne suomalaisille yrityksille tarjoamistamme palveluista!

<a href="https://taloushallintoliitto.fi/author/89/">Mikko Ilves</a>
21.2.2022 08:31

Hyvä käytännönläheinen testaus maksunvälittäjästä, jonka tili on varsinkin monen ulkomaalaistaustaisen yrittäjän ainoa maksuliikennetili. Normaali yrityksen maksuliikenne onnistuu ja liittymä kirjanpitoonkin on mahdollista rakentaa. Valuuttatilien luominen on tehty yrittäjälle niin helpoksi, että yrittäjä saattaa hieman yllättyä, että eurokirjanpidon tekeminen valuuttatapahtumista ei olekaan ihan automaattista.