Palkkahallinto, Työoikeus

PHT-tentti

Ilmoittaudu vuoden 2023 PHT-tenttiin!

Vuoden 2023 PHT-​tentti järjestetään 11.9.2023 klo 9–14.

Tenttiin voi ilmoittautua sen jälkeen, kun tutkintohakemus on lähetetty ja hyväksytty. Hakemus vuoden 2023 tutkintoon täytyy lähettää viimeistään 30.4.2023.

Kirjaudu sisään, niin saat sinulle kuuluvat alennukset.

Peruutusehdot:

Ilmoittautumisen tenttiin voi perua kuluitta kaksi viikkoa ennen tenttitilaisuutta. Sen jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 50 %. Jos ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan tai se tehdään tenttipäivänä, veloitamme koko tenttimaksun. Laita viestiä peruutuksesta osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.

Yleiset peruutusehdot

Kuvaus

Tentti koostuu työoikeuden ja palkanlaskennan sekä ennakkoperinnän ja sosiaalivakuuttamisen tehtävistä. Kummankin osion paino tentistä on 1/2. Kumpikin tenttiosio täytyy läpäistä samalla tenttikerralla.

PHT-​tentti järjestetään sähköisenä etätenttinä, jonka voi suorittaa kotoa tai muusta rauhallisesta paikasta. Sähköistä tenttiä varten tulee olla toimiva internet-​yhteys (miniminopeus 0,15 Mbs) ja tietokone, joka täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Käyttöjärjestelmä Windows 7 tai uudempi (64-​bittinen) tai OS X 10.14 tai uudempi
  • Prosessori vuodelta 2011 tai uudempi
  • 525 megatavua tilaa
  • Web-​kamera
  • Mikrofoni (tai ulkoinen mikrofoni, jonka liität tietokoneeseesi)

Jos laitteesi ei täytä vaatimuksia, voit myös vuokrata tenttiin sopivan laitteen kumppaniltamme CertyHubilta.

Jos sinulla on terveydentilaan liittyviä erityistarpeita tai kaipaat teknistä tukea paikan päällä, voit suorittaa tentin myös kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla. Valitse tällöin “Lähiosallistuminen” ilmoittaututessasi tenttiin.

Tenttiin osallistuminen edellyttää, että suostut tentin ajan etävalvontaan tietokoneesi web-​kameran ja mikrofonin kautta. Etävalvonnalla varmistamme, että tentissä ei käytetä vilppiä.

Tentin kannalta oleelliset lait ja säädökset saa avattua sähköisen tenttialustan kautta tentin aikana. Muuta aineistoa ei saa käyttää tentin aikana.

Tarkemmat ohjeet lähi- ja etätenttiin sekä tenttialustan asentamiseen saat sähköpostilla viimeistään elokuussa 2023.

Miten ja millä kielellä vastaan tehtäviin?

Lue jokainen tehtävänanto huolella ja vastaa tehtävään sen mukaisesti.

Tenttiin voi vastata suomeksi tai ruotsiksi.

Entä tauot ja ruokailu?

Voit poistua tentin aikana tietokoneelta esimerkiksi WC:hen tai ottamaan tarvitsemasi lääkkeet. Näistä toiminnoista ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Eväitä voi syödä tenttiä tehdessä.

Jos sinulla on terveydentilaan liittyviä erityistarpeita tai kaipaat teknistä tukea paikan päällä, voit suorittaa tentin myös kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla. Valitse tällöin “Lähiosallistuminen” ilmoittaututessasi tenttiin.

Miten tentti arvioidaan ja milloin saan tulokset?

Jokaisen tenttijän vastaukset ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti, eikä tentistä anneta erillisiä arvosanoja. Tentin sisällöstä vastaa Tili-​instituuttisäätiön PHT-​tutkintovaliokunta.

Saat tenttituloksesi PHT-​hakemuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen loka–marraskuun aikana.

Hyväksyttävästi PHT-​tutkinnon suorittaneille jaamme PHT-​tutkintotodistukset Taloushallintoliiton Palkka-​ ja henkilöstöhallinnon päivillä joulukuussa 2023 Helsingissä. Vain PHT-​tutkinnon läpäisseiden kokelaiden nimet julkistetaan.

Kysy lisää