Kirjanpito ja tilinpäätös, Verotus, Yritysjuridiikka, Sisäinen laskenta

KLT-tentti

Ilmoittaudu vuoden 2023 KLT-tenttiin! KLT-tentti järjestetään 28.–29.9.2023:

28.9. klo 14–16 Oikeustieteen tenttiosio

29.9. klo 9–13 Laskentatoimen tenttiosio

Tenttiin voi ilmoittautua sen jälkeen, kun tutkintohakemus on lähetetty ja hyväksytty. Hakemus vuoden 2023 tutkintoon täytyy lähettää viimeistään 30.4.2023.

Kirjaudu sisään, niin saat sinulle kuuluvat alennukset.

Peruutusehdot:

Ilmoittautumisen tenttiin voi perua kuluitta kaksi viikkoa ennen tenttitilaisuutta. Sen jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 50 %. Jos ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan tai se tehdään tenttipäivänä, veloitamme koko tenttimaksun. Laita viestiä peruutuksesta osoitteeseen asiakaspalvelu@taloushallintoliitto.fi.

Yleiset peruutusehdot

Kuvaus

Tentti koostuu oikeustieteen ja laskentatoimen tehtävistä. Oikeustieteen paino tentistä on 1/3 ja laskentatoimen 2/3. Kumpikin tenttiosio täytyy läpäistä samalla tenttikerralla.

KLT-​tentti järjestetään sähköisenä etätenttinä, jonka voi suorittaa kotoa tai muusta rauhallisesta paikasta. Sähköistä tenttiä varten tulee olla toimiva internet-​yhteys (miniminopeus 0,15 Mbs) ja tietokone, joka täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Käyttöjärjestelmä Windows 7 tai uudempi (64-​bittinen) tai OS X 10.14 tai uudempi
  • Prosessori vuodelta 2011 tai uudempi
  • 525 megatavua tilaa
  • Web-​kamera
  • Mikrofoni (tai ulkoinen mikrofoni, jonka liität tietokoneeseesi

Jos laitteesi ei täytä vaatimuksia, voit myös vuokrata tenttiin sopivan laitteen kumppaniltamme CertyHubilta.

Jos sinulla on terveydentilaan liittyviä erityistarpeita tai kaipaat teknistä tukea paikan päällä, voit suorittaa tentin myös kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla. Valitse tällöin “Lähiosallistuminen” ilmoittaututessasi tenttiin.

Tenttiin osallistuminen edellyttää, että suostut tentin ajan etävalvontaan tietokoneesi web-​kameran ja mikrofonin kautta. Etävalvonnalla varmistamme, että tentissä ei käytetä vilppiä.

Tentin kannalta oleelliset lait ja säädökset saa avattua sähköisen tenttialustan kautta tentin aikana. Muuta aineistoa ei saa käyttää tentin aikana.

Tarkemmat ohjeet etä- ja lähitenttiin sekä tenttialustan asentamiseen saat sähköpostilla viimeistään elokuussa 2023.

Miten ja millä kielillä tehtäviin vastataan?

Lue jokainen tehtävänanto huolella ja vastaa tehtävään sen mukaisesti.

Tentin voi suorittaa suomeksi tai ruotsiksi. Jos haluat suorittaa tentin ruotsiksi, valitse “Haluan tenttikysymykset ruotsin kielellä” ilmoittautuessasi tenttiin.

Entä tauot ja ruokailu?

Voit poistua tentin aikana tietokoneelta esimerkiksi WC:hen tai ottamaan tarvitsemasi lääkkeet. Näistä toiminnoista ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Eväitä voi syödä tenttiä tehdessä.

Jos sinulla on terveydentilaan liittyviä erityistarpeita tai kaipaat teknistä tukea paikan päällä, voit suorittaa tentin myös kumppanimme CertyHubin tiloissa pääkaupunkiseudulla. Valitse tällöin “Lähiosallistuminen” ilmoittaututessasi tenttiin.

Milloin ja miten saan tulokset?

Jokaisen tenttijän vastaukset ja tulokset käsitellään luottamuksellisesti, eikä tentistä anneta erillisiä arvosanoja. Tentin sisällöstä vastaa Tili-​instituuttisäätiön KLT-​tutkintovaliokunta.

Saat tenttituloksesi KLT-​hakemuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen marras–joulukuussa.

Perussääntö on, että laskennan ja oikeuden osuudet pitää läpäistä samassa tenttitilaisuudessa. Jos kuitenkin olet pärjännyt toisessa tenttiosiossa erittäin hyvin ja jäänyt toisessa osa-​alueessa vain hieman alle hyväksymisrajan, Tili-instituuttisäätiö voi antaa mahdollisuuden uusia seuraavana vuonna vain hylätyn tenttiosion. Jos Tili-instituuttisäätiö antaa sinulle oikeuden uusia vain toisen tenttiosion, saat siitä tiedon tentin tulosten yhteydessä.

Hyväksyttävästi KLT-​tutkinnon suorittaneille jaamme KLT-​tutkintotodistukset Taloushallintoliiton Tili- ja veropäivillä 2024 Helsingissä. Vain KLT-​tutkinnon läpäisseiden kokelaiden nimet julkistetaan.

Kysy lisää