Yritysneuvonta, Johtaminen ja kehittäminen

Rahanpesun estämisen perusteet

Rahanpesun ja terrorismin rahoitus on osa-alue, jonka sääntely kiristyy jatkuvasti ja sitä kautta myös tilitoimistojen velvollisuudet laajenevat. Valvonnan kiristyessä taloushallinnon ammattilaiset joutuvat jatkossa yhtä enemmän pohtimaan, milloin lain ja viranomaisen vaatimukset on täytetty riittävällä tavalla ja toisaalta miten toimia vastuullisesti yhteiskunnan kannalta.

Tämä koulutus on suunnattu kaikille ilmoitusvelvollisten tilitoimistojen työntekijöille ja sen tavoitteena on antaa selkeä läpileikkaus rahanpesun estämisen ja terrorismin rahoituksen perusteista. Koulutuksessa käydään läpi aihealue siitä alkaen, mitä rahanpesu on ja miksi sitä pyritään estämään. Koulutuksen aikana syvennytään lain asettamiin vaatimuksiin ja keskeisiin velvollisuuksiin sekä riskiarvion tärkeyteen. Tavoitteena on, että osallistuja ymmärtää, miksi riskiarvio tulee laatia perusteellisesti, mitä asiakkaan tunteminen on ja millä laajuudella asiakkaat tulee tuntea. Lisäksi tavoitteena on kuvata selkeällä tavalla, mitä selonotto- ja ilmoitusvelvollisuus tarkoittaa. Lopuksi käymme vielä läpi vaatimukset ilmoitusvelvollisen henkilöstön sisäisestä ohjeistuksesta ja henkilöstön koulutuksesta. Mukaan on otettu myös tiivis osio pakotteista, joka on nykyään tiivis osa rahanpesun estämistyötä.

KLT-ylläpito

4 h, ydinosaamisalue

PHT-ylläpito

4 h, muu osaamisalue

TNT-ylläpito

4 h, ydinosaamisalue

Talousosaaminen

Ammattilainen

Liiketoimintaosaaminen

Ammattilainen

Osallistumismuoto Verkkokoulutus

Kirjaudu sisään, niin saat sinulle kuuluvat alennukset.

Hinta

Hinta Jäsenhinta Pätevyyshinta

280€ (+ alv)

0€ (+ alv)

240€ (+ alv)

Hinta sisältää:

Hinta sisältää videoluennot, ladattavan koulutusmateriaalin sekä harjoitustehtäviä mallivastauksineen

Yleiset peruutusehdot

Kuvaus

Koulutuksen jälkeen ymmärrät

 • miksi rahanpesun estämistyö on niin keskeisessä asemassa myös tilitoimistojen näkökulmasta
 • mitkä ovat pakolliset toimet sekä vaatimukset tarvittavalle dokumentaatiolle.
 • rahanpesun estämisen kokonaisuuden niin, että osaat soveltaa oppimaasi käytännössä asiakaskohtaamisissa sekä osaamisen kehittämisessä.

Koulutuksen läpikäyntiin kannattaa varata noin 4 tuntia. Koko koulutusta ei tarvitse käydä läpi kerralla, vaan voit helposti jaksottaa opiskelun lyhyempiin osiin. Koulutus koostuu osioista, joista kukin sisältää oman selkeän asiakokonaisuuden. Asiakokonaisuuksia tarkastellaan käytännönläheisesti monin esimerkein.

Oppimistasi tukevat lähes 50 monivalintatehtävää malliratkaisuineen. Käytäntöön soveltuvuuden varmistaa kouluttaja, joka toimii rahan pesun estämisen asiantuntijana.

 • Verkkokoulutuksessa voit opiskella omassa tahdissasi silloin kun sinulle parhaiten sopii

 • Ostettuasi verkkokoulutuksen, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen
 • Saat pääsyn verkkokoulutukseen heti

 • Löydät ostamasi verkkokoulutukset OmaTAL-sivuiltasi: https://taloushallintoliitto.fi/oma-tal/koulutukset/omat-verkkokoulutukset/

 • Voit katsoa videot ja tehdä tehtävät useita kertoja oppimisesi varmistamiseksi

Ohjelma

 • Rahanpesu ja terrorismin rahoitus
 • Rahanpesulaki ja ilmoitusvelvollisuus
 • Riskiarvio
 • Asiakkaan tunteminen
 • Selonotto- ja ilmoitusvelvollisuus
 • Sisäinen ohjeistus ja henkilöstö
 • Pakotteet

Koulutus on julkaistu syyskuussa 2023.

Kysy lisää

Kouluttajat:

Inka Kärkkäinen

Inka Kärkkäinen

Counsel, rahanpesun estämisen asiantuntija

Inka Kärkkäinen on liikejuridiikkaan erikoistuneen Legal Folks Oy:n rahanpesun estämisen asiantuntija. Inkalla on kokemusta rahanpesun estämisen asiantuntijatehtävistä eri kokoisten ilmoitusvelvollisten kautta ja kokemusta on kertynyt muun muassa laajasti asiakasrajapinnasta toimimisesta. Inka avustaa asiakkaitaan muun muassa riskiarvioiden ja sisäisten ohjeistusten laatimisessa sekä muissa aihealueen piirin ongelmatilanteissa.