Tämä koulutus on kahden kouluttajan mielenkiintoinen yhteisluento, jossa keskustellaan käytännön tasolla etätyöpolitiikasta- ja prosessista, Suomesta ulkomaille ja Suomeen suuntautuvien etätyötilanteiden verotuksesta ja sosiaaliturvasta. Lisäksi koulutuksessa tarkastellaan kiinteän toimipaikan syntymisen riskejä, Nomad-viisumeita ja työlupia maailmalla. Koulutuksen aikana saat mm. vastauksen kysymykseen ”Mitä etätyöpolitiikkaa ja prosessia suunniteltaessa tulee huomioida?”.
Tämä koulutus kuuluu myös Palkka- ja henkilöstöhallinnon kansainvälisten tilanteiden erikoistumisohjelman kuusiosaiseen koulutuskokonaisuuteen. Voit ilmoittautua ohjelman yksittäisiin osiin tai koko koulutusohjelmaan.
Luennoitsijat käyvät yhdessä läpi uusimpia kansainväliseen etätyöhön liittyviä trendejä sekä säännöksiä verotukseen, sosiaaliturvaan ja työlupiin liittyen. Osallistuja saa mielenkiintoisen ja ajantasaisen paketin tämän hetken käytännöistä ja säännöistä sekä pääsee kuulemaan miten pörssiyhtiö Metso hoitaa kansainvälisiä etätyökäytäntöjä. Luennon jälkeen osallistuja osaa tärkeimmät etätyöhön liittyvät riskit ja velvoitteet sekä pystyy laaja-alaisesti neuvomaan omaa asiakaskuntaansa.
Ohjelma
Aikataulu
08:50–09:00 Yhteyksien testaus
09:00–12:00 Luento
Sisältö
Mitä etätyöpolitiikkaa ja prosessia suunniteltaessa tulee huomioida?
Käytännön esimerkkinä Metson etätyöpolitiikka ja prosessi
Suomesta etätyöhön ulkomaille – työntekijän verotus ja työnantajavelvoitteet
"Molemmat kouluttajat osaavat ryydittää luentoja esimerkeillä elävästä elämästä, jolloin vaikea teoria selkeytyy."
Kouluttajat:
Esa Johnsson
KTM, Manager
Esa Johnsson on kouluttanut pitkään Taloushallintoliitossa kansainvälisistä asioista. Hän johtaa vuosittain useiden satojen ulkomaankomennusten toteutusta Metson kansainvälisiä komennuksia hoitavassa tiimissä. Ennen Metsoon siirtymistä hän toimi yli vuosikymmenen ajan yritysmaailman konsulttina KPMG:llä ja PwC:llä avustaen yritysten ulkomaankomennuksiin liittyvissä kysymyksissä. Esa Johnsson on myös itse työskennellyt pitkään ulkomailla, veroasioissa USA:ssa pari vuotta sekä Ulkoministeriön palveluksessa Thaimaassa viiden vuoden ajan.
Anna-Leena Rautajuuri
johtava veroasiantuntija
Anna-Leena Rautajuuri toimii johtavana veroasiantuntijana Verohallinnossa. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat kansainväliseen ja kotimaiseen henkilöverotukseen sekä ennakkoperintään liittyvät asiat. Anna-Leenalla on noin 20 vuoden kokemus verotuksen asiantuntijatehtävistä. Hänen erityisosaamisalueisiinsa kuuluvat muun muassa kansainvälisiin työskentelytilanteisiin liittyvät vero- ja ennakkoperintäkysymykset sekä eri tyyppisten palkitsemisjärjestelmien ja henkilökuntaetujen verotukseen liittyvät kysymykset. Verohallinnon lisäksi Anna-Leena on työskennellyt noin 13 vuoden ajan yksityisellä sektorilla tilintarkastusyhteisön palveluksessa. Hän kouluttaa säännöllisesti ennakkoperintään ja kansainvälisiin työskentelytilanteisiin liittyvistä verotuskysymyksistä sekä muista kotimaiseen ja kansainväliseen henkilöverotukseen liittyvistä teemoista.