Kansainvälisen kuluttajakaupan arvonlisäverotuksen uudet pelisäännöt
Tavaroiden ja palvelujen kansainvälistä kuluttajakauppaa koskevat arvonlisäverosäännöt muuttuivat merkittävästi 1.7.2021 alkaen. Muutokset koskevat sekä myyntien alv-käsittelyä koskevia aineellisia säännöksiä että erityisesti sovellettavia arvonlisäverojen ilmoitus- ja maksumenettelyjä.
Tässä verkkokoulutuksessa käsitellään erityisesti suomalaisten yritysten ja muiden verovelvollisten kannalta olennaisia muutoksia. Myös muita tärkeimpiä muutoksia käsitellään pääpiirteissään.
Muutoksiin ja niiden käytännön vaikutuksiin perehtyminen on erityisen tärkeää niille yrityksille, jotka myyvät tavaroita kuluttajille toisiin EU-maihin ns. verkko-/postimyyntinä. Myös tilitoimistojen on tärkeää ymmärtää muutosten käytännön vaikutukset ja ohjeistaa asiakkaitaan muutoksista jo ennakkoonkin.
Koulutus sopii taloushallinnon ammattilaisille, jotka tarvitsevat työssään osaamista kansainvälisen kuluttajakaupan arvonlisäverokysymyksissä.
Koulutuksen läpikäyntiin kannattaa varata noin 5 tuntia. Koko koulutusta ei tarvitse käydä läpi kerralla, vaan voit helposti jaksottaa opiskelun lyhyempiin osiin. Koulutus koostuu viidestä videosta, joista kukin sisältää oman selkeän kokonaisuuden. Oppimistasi tukevat 44 monivalintatehtävää malliratkaisuineen.
Myynteihin sovellettava verokanta – kulutusvaltion verokantojen soveltaminen käytännössä
Uusi 10 000 euron verovelvollisuuden alaraja
Käytännön esimerkkejä uusien säännösten soveltamisesta
Siirtyminen nykymenettelyistä uusiin – käytännön kysymyksiä
Unionin erityisjärjestelmän (One Stop Shopin) soveltamisalan laajentaminen
Yhteisön sisäisten tavaran etämyyntien ilmoittaminen erityisjärjestelmässä
Kuluttajille ja muille ei-verovelvollisille toisissa EU-maissa myytävien palvelujen ilmoittaminen erityisjärjestelmässä – mitä palveluita erityisjärjestelmä jatkossa koskee
Erityisjärjestelmään rekisteröityminen 1.4.2021 alkaen
Erityisjärjestelmän alv-ilmoitus ja sen tietosisältö – mitä tietoja järjestelmässä ilmoitetaan ja milloin
Erityisjärjestelmän käytännön kysymyksiä
Verohallinnon ohjeistus
Ei-verovelvollisten maahantuonnin uudet menettelyt
Salomaalla on yli 25 vuoden kokemus kotimaisesta ja kansainvälisestä arvonlisäverotuksesta. Pääosan työurastaan hän on työskennellyt asiantuntijana ja erilaisissa johtotehtävissä kansainvälisissä tilintarkastusyhteisöissä, minkä lisäksi hän on koko ajan toiminut säännöllisesti myös kouluttajana. Viimevuosina Salomaa on keskittynyt erityisesti toimimaan asiantuntijana arvonlisäverotuksen haastavissa erityiskysymyksissä ja mm. muutoksenhakuprosesseissa ja kouluttamaan alv-asioita käytännönläheisellä otteella. Salomaa on myös kirjoittanut lukemattomia artikkeleita arvonlisäverotusta koskevista aiheista.