Moduuli sisältää 2 ennakkotehtävää.
Ennakkotehtäviä ei arvioida. Mallivastaukset käydään läpi moduulin Teams-koulutuksessa.
Huomioi seuraavat asiat:
0 of 6 Kysymykset completed
Kysymykset:
Olet suorittanut tämän tehtävän aiemmin, joten et voi aloittaa sitä uudelleen.
Tehtävä latautuu…
Sinun täytyy kirjautua sisään aloittaaksesi tehtävän.
Sinun täytyy ensin suorittaa seuraava:
Aika loppui
Mallivastaukset käydään läpi Teams-koulutuksessa.
Näet oikeat vastaukset myös klikkaamalla alla olevaa kohtaa Näytä kysymykset.
1. D Oy harjoittaa yksinomaan arvonlisäverollista liiketoimintaa. Rahavaroja saadakseen D Oy joutui syyskuussa 2020 myymään seuraavia yksittäisiä omaisuuseriään (Huom! Mikään myynneistä ei liittynyt liikkeen tai liikkeen osan luovutukseen, eikä AVL 19a §:n soveltumista siten tarvitse arvioida):
a) D Oy myi teollisuusalueella olevan tontin ja sillä olevan varastorakennuksen. D Oy oli itse rakennuttanut varastorakennuksen ja se oli valmistunut heinäkuussa 2009. Tuolloin D Oy vähensi kaikki rakentamiskustannuksiin sisältyneet arvonlisäverot. Valmistumisen jälkeen rakennukseen on tehty vain vähäisiä vuosikuluina käsiteltyjä korjauksia, sen sijaan mitään laajennus- tai perusparannustöitä ei ole tehty.
b) D Oy myi traktorin, jota yhtiö on käyttänyt tuotantolaitoksensa varastokentän lumi- ja puhtaanapitotöissä. D Oy oli ostanut traktorin vuonna 2016 käytettynä Keijo K:lta, joka ei ollut arvonlisäverovelvollinen ja joka oli käyttänyt traktoria vain omakotitalon pihanhoidossa. Kauppahintaan 2016 ei siten sisältynyt arvonlisäveroa eikä D Oy tuolloin tehnyt arvonlisäverovähennystä.
c) D Oy myi toimitusjohtajan työsuhdeautona käytetyn henkilöauton, jota toimitusjohtaja on käyttänyt paitsi työhön liittyvillä matkoilla, myös kodin ja työpaikan välisillä matkoilla. Henkilöauto oli ostettu vuonna 2017 eikä D Oy ollut tehnyt sen hankintahinnasta arvonlisäverovähennystä.
Miten näitä syyskuussa 2020 tapahtuneita myyntejä käsitellään arvonlisäverotuksessa?
Tämän vastaus antaa täydet pisteet automaattisesti, mutta arvostelua voi tarkastella ja muokata lähettämisen jälkeen.
2. Jumppastudio Oy järjestää mm. tanssi- ja jumppatunteja omalla tanssisalilla. Yritys on ryhtynyt myös tarjoamaan internetin välityksellä reaaliaikaisia ohjattuja jumppatunteja osallistujille. Lisäksi yritys on tehnyt mm. kehonhallinnan kehittämiseksi tarkoitettuja tallenteita, joita se myy verkkokaupassa omilla nettisivuillaan kotijumppaajille käyttölisenssinä. Sinulle tulee ratkaistavaksi seuraavat Jumppastudio Oy:n arvonlisäverokysymykset.
Merkitse kunkin väitteen kohdalla, onko väite oikein vai väärin.
a) (nro. 13) Reaaliaikaisissa jumppatunneissa ohjaaja on internetyhteyden välityksellä yhteydessä osallistujiin. Osallistujat tekevät liikkeet kotipäätteiden ääressä samanaikaisesti ohjaajan kanssa. Ohjaus suoratoistetaan (striimataan) osallistujille Jumppastudio Oy:n tanssisalilta. Koska osallistujat osallistuvat jumppatunnille kotipäätteiden äärellä eivätkä Jumppastudio Oy:n salilla, kyse ei ole alennetun verokannan mukaisesta palvelusta, jolla annetaan mahdollisuus liikunnan harjoittamiseen.
Väite: Reaaliaikaisista jumppatunneista on siis suoritettava arvonlisävero 24 prosentin mukaan.
b) (nro. 14) Jumppastudio Oy tuottaa mm. kehonhallinnan kehittämiseksi tarkoitettuja tallenteita, joita kotijumppaajat voivat haluamanaan ajankohtana katsoa ja suorittaa harjoitusliikkeet tallenteiden avulla. Yhtiö myy käyttöoikeuksia tallenteisiin nettisivuillaan.
Väite: Koska kyse on tallenteesta, jolla tarjotaan mahdollisuus liikunnan harjoittamiseen, tallenteen myyntiin sovelletaan alennettua 10 prosentin verokantaa.
c) (nro. 15) Jumppastudio Oy vuokraa omistamaansa tanssisalia tilapäisesti pikkujoulujen ja esim. lasten syntymäpäiväjuhlien järjestämistä varten.
Väite: Kyse on liikuntatilan käyttöoikeuden tilapäisluonteisesta luovuttamisesta, josta yhtiön on suoritettava arvonlisävero 10 % mukaan.
d) (nro. 16) Omistajayrittäjän käytössä on Jumppastudio Oy:n omistama henkilöauto. Yrittäjä ajaa autolla sekä yrityksen ajoja että kaikki yksityisajonsa. Auton käytöstä syntynyt etu on käsitelty palkanlaskennassa yrittäjän luontoisetuna – vapaana autoetuna.
Väite: Yhtiö voi vähentää luontoisetukäytössä olevan auton hankintahinnan ja käyttökulujen sisältämät arvonlisäverot omassa arvonlisäverotuksessaan.
Huomaathan, että vastauksesi tallentuvat tälle sivulle ainoastaan silloin, kun et klikkaa kohtaa Päätä tehtävät. Jos haluat palata omiin vastauksiisi Teams-koulutuksen aikana tai sen jälkeen, älä siis päätä tehtäviä.