VATT:n ja Etlan julkaisema raportti aiheuttaa närkästynyttä keskustelua Taloushallintoliiton jäsenistössä

Ensireaktiot keskiviikkona julkaistuun Yritysverotus, investoinnit ja tuottavuus -raporttiin ovat olleet tyrmistyneitä Taloushallintoliiton jäsenten keskuudessa. Heidän mielestään tärkeintä on, että verotus on ennakoitavaa.

Tilitoimisto-edustajamme uskovat esitettyjen muutosten toteuttamisen heikentävän pk-yrittäjien uskoa suomalaiseen verotusjärjestelmään sekä vähentävän yrittäjien rohkeutta toteuttaa kasvuhakuisia investointeja, rekrytoimaan työntekijöitä, tekemään tulosta ja kasvattamaan tasetta.

Jäsenemme ovat vähemmän huolissaan asiakkaittensa reaktioista tilitoimistojen suuntaan, vaikka tällaisten raporttien julkaiseminen saattaa yritysten keskuudessa heikentää luottamusta myös siihen neuvonantajaan, joka on ollut yrittäjää tukemassa kasvustrategian laatimisessa ja toteuttamisessa.

Lisätietoja:

Antti Soro